Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Áfonyás-kókusztejszínes piskótatekercs

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

8 adag
75 x 1 g
3 x 1 g
12 x 1 g
4 x darab (55 g)
1,3 x 100 g
vaj
3 x nagyobb adag (20 g)
1,8 x 100 g
5 x 100 ml
10 x 1 g
10 x 1 g
6 x 1 g

Elkészítés

1
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit (kb. 30x40 cm-es) szilikonos sütőpapírral. Szitáljuk egy tálba a lisztet, a sütőport és a sót. A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, végül óvatosan forgassuk bele a tojások sárgáját, a vaníliát és a vajat. Öntsük hozzá a lisztes keveréket és finoman forgassuk a habba. Kenjük el az előkészített tepsin és toljuk a sütőbe 10 percre. Miután megsült, emeljük ki a tepsiből a sütőpapírnál fogva, szórjuk meg porcukorral a tetejét, fektessünk rá egy ív sütőpapírt és fordítsuk meg. Húzzuk le a felülre került oldalról a papírt és tekerjük fel a rövidebb oldalánál fogva, a sütőpapírt is bele tekerve. Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
2
Verjük habbá a tejszínt (tegyük a hűtőbe a konzerves kókusztejet és a tetején megdermed a "tejszín", abból mérjünk ki 250 g-ot és verjük habbá) vaníliával és a fixálóval. Tekerjük ki a kihűlt piskótát és kenjük meg a lekvárral, arra pedig kenjük rá a vaníliás tejszínhabot. Tekerjük fel a roládot és csomagoljuk műanyag fóliába, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
3
Mérjük egy kávédarálóba vagy késes konyhagépbe az epret és a cukrot, majd pörgessük egész finom, por állagúra. Tálalás előtt szitáljuk a tekercs tetejére.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 086 kcal
Fehérje
45 g
Szénhidrát
302 g
Cukor
229 g
Zsír
77 g
Telített zsírsavak
37 g
Transz-zsírsavak
2 g
Egyszeresen telítetlen
25 g
Többszörösen telítetlen
6 g
Koleszterin
1 092 mg
Rost
5 g
13 g
Víz
98 g
Kalcium
147 mg
PHE
2 238 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma