Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Almarózsa

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

8 adag

Elkészítés

1
Egy nagy hőálló tálat engedjünk meg félig vízzel és nyomjuk bele a fél citrom levét. Az almákat vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat. Fektessük az almákat a vágódeszkára és vágjuk minél vékonyabb szeletekre és dobáljuk bele a citromos vízbe. Az egészet tegyük be a mikróba 3 percre. Közben egy kis tálkában keverjük össze a lekvárt a vízzel. Az almákat vegyük ki a mikróból, szűrjük le és hagyjuk magunk mellett a konyhapulton. Közben pedig a tésztát is vegyük ki a hűtőből és hagyjuk a konyhapulton.
2
A sütőt, alsó-felső sütésen melegítsük elő 190°C-ra. A lekvárt tegyük be a mikróba 1 percre, a muffintepsi 8 horpadását vékonyan kenjük ki kókuszolajjal. A tésztát göngyöljük ki és fektessük magunk elé, majd vágjuk 8 egyenlő szalagra. Egy szalagot fektessünk magunk elé, vékonyan kenjük meg egy ecset segítségével a forró lekvárral. A szalag felső felére sorakoztassunk fel az almaszeletektől, úgy hogy fedjék egymást. Szórjuk meg egy kis cukorral és egy csipet fahéjjal. A tészta alsó felét hajtsuk fel az almákra. Majd az egészet tekerjük fel, mint egy kakaós csigát.
3
Ezt a műveletsort ismételjük meg a többi hét adaggal. Tegyük a rózsákat a muffintepsi mélyedéseibe és toljuk be az előmelegített sütőbe 25-30 percre. Ha nagyon elkezd pirulni az almaszirom, tegyük legalulra a rácsot és takarjuk le alufóliával, így süssük készre. Miután megsült, még forrón vegyük ki a tepsiből, helyezzük rácsra és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor hintsük meg egy kis por állagú édesítőszerrel.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
920 kcal
Fehérje
6 g
Szénhidrát
170 g
Cukor
91 g
Zsír
22 g
Telített zsírsavak
11 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
0 g
Többszörösen telítetlen
0 g
Koleszterin
-
Rost
8 g
0,38 g
Víz
20 g
Kalcium
6 mg
PHE
287 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma