Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Almás-grízes kocka

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

12 adag
5 x kis darab (50 g)
100 g
adag (5 g)
1,25 x 100 g
nagyobb adag (5 g)
7 x kis darab (100 g)
100 g
2 x 100 g
10 x adag (10 g)
nagyobb adag (5 g)
5 x 1 g
6 g
20 g

Elkészítés

1
Egy nagyjából 20x30 cm-es mély tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk a xilittel. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat, majd pár gyors, de határozott mozdulattal elkeverjük benne. A lisztet, a fahéjat és a szegfűszeget hozzászitáljuk és finom mozdulatokkal beleforgatjuk. A masszát elkenjük az előkészített tepsiben és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe, kb. 20 percre, illetve tűpróbáig (miután már szép aranybarna a teteje, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e). Kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
2
Egy nagy teflonos serpenyőbe mérjük a vajat és a xilitet, majd szépen haboztatva, addig melegítjük, míg szép borostyánszínű lesz. Ekkor rárakjuk a reszelt halmát és puhára pároljuk rajta. Végül jöhet a fahéj, a szerecsendió és a narancshéj, valamint a búzadara. A darával együtt nagyjából 10 percig folyamatosan kevergetjük a tölteléket közepes lángon. Hagyjuk langyosra hűlni.
3
A piskótát két lapba vágjuk. Az alsó piskótát visszarakjuk a tepsi aljába és elkenjük rajta a langyos almatöltelék felét. Jöhet rá a másik lap piskóta és a töltelék másik fele is. Legvégül megszórjuk a dióval és már szeletelhetjük is.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 588 kcal
Fehérje
60 g
Szénhidrát
328 g
Cukor
84 g
Zsír
197 g
Telített zsírsavak
92 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
13 g
Többszörösen telítetlen
15 g
Koleszterin
1 078 mg
Rost
30 g
2 g
Víz
599 g
Kalcium
356 mg
PHE
2 520 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma