Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Almás-tejberizses rétes

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
Az almatölteléket előző este elkészítjük. Ehhez a gyümölcsöt meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és uborkagyalun vékonyan legyaluljuk. Egy nagy keverőtálba tesszük és összeforgatjuk 100 g édesítő porcukorral, egy teáskanál fahéjjal és egy teáskanál szegfűszeggel. Lefóliázzuk és éjszakára hűtőbe tesszük. A pudingot a csomagoláson leírt módon megfőzzük az 500 ml tejjel és a kókuszvirágcukorral.
2
Elkezdjük összeállítani a rétest. Összekeverjük a másik 100 g édesítő porcukrot a másik teáskanál fahéjjal. Lefektetjük az első réteslapot egy nedves konyharuhára, kenőecsettel vékonyan megkenjük olajjal és rászitálunk egy adag fahéjas porcukrot. Ezt a műveletet a második és a harmadik lap ráfektetésénél is megismételjük, a negyedik lapot pedig meghintjük édesmorzsával. Középre egy csíkban kenünk a pudingból, arra kenünk a tejberizsből, majd ráhalmozzuk a kinyomkodott almatölteléket. Feltekerjük magas hőmérsékleten, kb 200-210 fokon aranybarnára sütjük, 8-10 alatt. Ha kihűlt megszórjuk porcukor édesítővel.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 539 kcal
Fehérje
77 g
Szénhidrát
815 g
Cukor
221 g
Zsír
65 g
Telített zsírsavak
20 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
2 g
Többszörösen telítetlen
4 g
Koleszterin
0,02 mg
Rost
49 g
4 g
Víz
1 720 g
Kalcium
771 mg
PHE
1 928 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma