Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bostoni krémtorta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

2 x 100 g
1,7 x 100 g
4 x 1 g
3 x 1 g
vaj
6 x nagyobb adag (20 g)
2 x kis darab (50 g)
1,25 x 100 ml
6 x 1 ml
1,25 x 100 ml
1,25 x kis pohár (200 ml)
10 x 1 ml
3 x darab (17 g)
4 x 10 g
12 x 1 g
vaj
3 x 11 g
1,2 x 100 ml
1,2 x 100 g
10 x 1 ml
3 x teáskanál (5 g)

Elkészítés

1
A keverőtál üstjébe mérjük a cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót és a felkockázott hideg vajat. A konyhagép keverőlapátjával addig keverjük, amíg vizes homok állagot kapunk. Öntsük hozzá a tejben elkevert tojásokat és vaníliát. Az egészet keverjük simára és simítsuk sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába. Toljuk be a 165 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre, illetve tűpróbáig. Ha nagyon barnulna, takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral. Hagyjuk a formában hűlni fél órát, majd a formából kivéve teljesen hűtsük szobahőmérsékletűre.
2
Egy nyeles forralólábasba mérjük a tejszínt, a tejet és a vaníliát és felforraljuk. Egy keverőtálban kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel. A forró tejes keveréket hőkiegyenlítéssel a sárgákhoz keverjük, visszaöntjük az egészet a lábasba és takarék lángon, kézi habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a hideg vajat. Műanyag fóliával a krém felületét letakarjuk és hidegre hűtjük. Miután lehűlt hidegre, habverővel átkeverjük. A piskótát két lapba vágjuk és betöltjük a krémmel.
3
A felforrósított tejszínt a csokira öntjük és állni hagyjuk 5 percig, majd egyneműre keverjük. Mehet hozzá az olaj és a méz is, majd az egészet szobahőmérsékletűre hűtjük és elkenjük a torta tetején. A hűtőbe tesszük összeállni 2 órára és fogyaszthatjuk is.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
4 671 kcal
Fehérje
65 g
Szénhidrát
466 g
Cukor
139 g
Zsír
277 g
Telített zsírsavak
148 g
Transz-zsírsavak
4 g
Egyszeresen telítetlen
53 g
Többszörösen telítetlen
10 g
Koleszterin
1 542 mg
Rost
0 g
5 g
Víz
390 g
Kalcium
980 mg
PHE
2 537 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma