Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Chilis-fokhagymás garnélarák

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

4 adag
5 x 100 g
vaj
nagyobb adag (20 g)
3 x evőkanál (10 ml)
1,5 x 10 g
10 x 1 g
adag (50 g)
adag (10 g)

Elkészítés

1
A nyers, még páncéljában lévő garnéla hátát vágd be - kb. 3 mm mélyen - egy éles késsel. Ekkor meglátod a fekete szálként végighúzódó tápcsatornát, amit egyszerűen csak kézzel szedj ki belőle.
2
A garnélát nyugodtan fogyaszd kézzel. Először csavard le a fejét és szívd ki belőle a finom levet. Ezután a rák két végé csavard ellentétes irányba, amíg a páncél elreped és szinte teljesen le is esik a húsról. A megmaradt farokból, páncélból és fejből nyugodtan főzhetsz alaplevet, miután sütőben megpirítottad.
3
Nem muszáj rajta hagyni a páncélt, tisztított garnélával is elkészíthető a recept. Én a legtöbb eseteben rajta hagyom, hiszen telis-tele van ízekkel, sokat hozzáad a végeredményhez.
4
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, rádobjuk a chilit, a fokhagymát és az előkészített garnélát. Megvárjuk amíg mindkét oldala átváltozik szürkéből rózsaszínné. Ekkor feltekerjük a lángot és 2-3 percig, rázogatva pirítjuk. Rányomjuk a citrom levét, hozzáadjuk a petrezselymet és összerázzuk. Kínáljuk főtt kukoricával és egy pohár hideg sörrel.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
994 kcal
Fehérje
122 g
Szénhidrát
10 g
Cukor
2 g
Zsír
50 g
Telített zsírsavak
14 g
Transz-zsírsavak
2 g
Egyszeresen telítetlen
26 g
Többszörösen telítetlen
5 g
Koleszterin
803 mg
Rost
2 g
5 g
Víz
416 g
Kalcium
620 mg
PHE
4 816 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma