Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Choux au craquelin

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
A cukorral elkeverjük a lisztet. Hozzá dobjuk a vajat és határozott, gyors mozdulatokkal összecsipkedjük a lisztes cukorral, mint egy omlós linzertésztánál. Miután vizes homok állagúra csipkedtük, egy-két mozdulattal gyúrjunk belőle egy gombócot. Két sütőpapír között nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra és egy tálcára téve tegyük be a fagyasztóba fél órára.
2
A liszt és a tojás kivételével mérjünk mindent egy nyeles lábasba és forraljuk fel. Ekkor öntsük hozzá a lisztet egy részletben és egy lapos fakanál segítségével jól keverjük el, majd kezdjük el resztelni a tésztát. Ez azt jelenti, hogy közepes lángon forgassuk, kevergessük a tésztát 2-3 percig. A tésztát tegyük át a konyhagép üstjébe és habverő fejjel, magas fokozaton kezdjük el keverni. Közben apránként hozzá adagolva a tojást. Tegyük a ragacsos tésztát egy sima csővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle diónyi halmokat egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, 6-7 cm távolságot hagyva. A fagyasztóból vegyük ki a megdermedt lapot és pogácsa szaggatóval szúrjuk ki. Minden tésztahalom tetejére tegyünk egy ilyen korongot és toljuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, majd mérsékeljük 170 fokra és süssük további 10-15 percig. Közben ne nyissuk ki a sütőt! Miután megsült, a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
3
A tejszínt verjük könnyű habbá a cukorral és a vaníliával. A megsült golyók alját szúrjuk át egy fakanál nyelével és 4/5 részig habzsákból nyomjuk bele a habot. A maradék helyet pedig töltsük ki a szintén habzsákba kanalazott karamellöntettel. Tároljuk hűvös, száraz helyen és 1 napon belül fogyasszuk el.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 459 kcal
Fehérje
39 g
Szénhidrát
163 g
Cukor
78 g
Zsír
183 g
Telített zsírsavak
107 g
Transz-zsírsavak
0,96 g
Egyszeresen telítetlen
15 g
Többszörösen telítetlen
3 g
Koleszterin
601 mg
Rost
0 g
3 g
Víz
64 g
Kalcium
160 mg
PHE
1 061 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma