Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Csíkos piskóta erdei gyümölccsel

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
Világos tészta: 100 gramm búza finomliszt 100 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt 100 gramm eritrit (vagy ennek megfelelő más édesítő alternatíva) fél csomag sütőpor vanília aroma a lenmag tojás (1ek őrölt lenmag + 3 ek víz elkeverve, 5 percig pihentetve) 1,5 dl víz/ növényi tej 1 dl növényi olaj (napraforgó, kókusz)
2
Kakaós tészta: 50 gramm búza finomliszt 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt 2 ek kakaópor 1 tk sütőpor 30 gramm eritrit 1-1,2 dl víz/ növényi tej 0,5 dl olaj (napraforgó/kókusz)
3
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra.
4
A két színű tésztát külön külön tálba keverjük ki, de az elkészítés módja ugyan az.
5
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd ehhez adjuk hozzá a folyékonyakat.
6
Két sűrűbb állagú tésztát kell kapnunk, de fontos, hogy még könnyen önthető/kanalazható legyen.
7
Ezután sütőpapírral kibéleljük, vagy vékonyan kiolajozzuk a torta/pite formánkat. Ha ti is szilikonos formát használtok, mint én, akkor azzal semmi dolgotok nincs.
8
És jöhet a rétegezés, amitől szép csíkos tésztát kapunk majd!
9
Először egy nagyobb adag (kb a fele) világos tésztát teszünk a forma közepébe, ebbe jöhet egy adag kakaós tészta, úgy hogy a külső világos szegély megmaradjon.
10
Majd újabb világos, sötét, világos.. és így folytatjuk, amíg van tésztánk.
11
Legyünk türelmesek, hogy minden adag után kicsit szét tudjon folyni a tészta így helyet adva a következő rétegnek. – kicsit kocogtassuk a formát a munkapulthoz, ha segíteni akarunk neki.
12
Megszórjuk gyümölccsel a tésztánk tetejét, úgy, hogy egyenletesen mindenhova jusson.
13
35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
5 761 kcal
Fehérje
42 g
Szénhidrát
356 g
Cukor
11 g
Zsír
519 g
Telített zsírsavak
466 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
2 g
Többszörösen telítetlen
0,25 g
Koleszterin
-
Rost
5 g
6 g
Víz
222 g
Kalcium
56 mg
PHE
505 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma