Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Cukormentes képviselőfánk

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra, alsó felső sütésen. Két gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Egy nyeles forralólábasba mérjük az olajat, a vizet, a sót és a xilitet. Addig melegítjük míg a víz el kezd köpködni. Ekkor egy részletben hozzáadjuk a lisztet, a lángot közepesre állítjuk és elkezdjük resztelni a tésztát. Ez az jelenti, hogy addig kevergetjük fakanállal még szinte teljesen egy laza labdává áll össze a tészta, elválik az edény falától és a liszt is kifőtte az ízét. Ekkor átöntjük a tésztát egy keverőtálba, kezünkbe kapunk egy elektromos habverőt és elkezdjük hozzáadni az előre felütött tojásokat egyenként. Minden egyes tojást alaposan dolgozzunk el a masszában. Egy viszonylag nehéz, ragacsos, tömény tésztát kell kapnunk.
2
A tésztát kanalazzuk egy csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle körülbelül 6 cm átmérőjű, 5-6 cm magas halmokat. Hagyjunk legalább 6-7 cm helyet a halmok között, mert gyönyörű, óriásira fognak nőni. A bélelt tepsin felsorakozott halmokat spricceljük meg kb. 3-4 evőkanál vízzel és azonnal toljuk is be a sütőbe. Miután elkezdett színt kapni és megnőtt a tészta, vegyük le a hőfokot 210°C-ra és süssük egészen addig míg szép aranybarnák nem lesznek. Akkor sült meg szépen a tészta, ha kivéve, a méretével ellentétben nagyon könnyű és ha megütögetjük szép kopogó hangot ad.
3
Érdemes egyszerre csak egy tepsit sütni alsó-felső sütési módon. A tésztánk szebben fog így sülni, mintha légkeverésen sütnénk az összes tepsit. Míg sül egy adag, egyáltalán nem baj ha áll a maradék tészta a keverőtálban vagy a habzsákba töltve. A kész fánkokat tegyük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni őket.
4
Egy nyeles forralólábasban feltesszük forrni a tejet a xilittel. Egy másik keverőtálban kikeverjük kézi habverővel a pudingport a tojások sárgájával, a sóval és a vaníliaesszenciával. Ha felforrt a xilites tej, hőkiegyenlítéssel a sárgájás keverékhez adjuk, visszaöntjük a lábasba és folyamatosan kevergetve, közepes lángon besűrítjük. A krémet egy lapos tálcán elkenjük és hagyjuk teljesen hűtő-hidegre hűlni. Miután kihűlt, botmixerrel simára keverjük és óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt. Félretesszük.
5
A tejszínt habbá verjük a porédesítővel és ezt is félretesszük. A kihűlt fánkok tetejét ketté vágjuk és az alját feltöltjük a nyomózsákba kanalazott vaníliás krémmel. Rögtön nyomunk is rá egy karikát a szintén nyomózsákba töltött tejszínhabból is. Ráhelyezzük a kalapját és már fogyaszthatjuk is vagy tegyük a hűtőbe, ahol 2-3 napig eláll. Tálaláskor hintsük meg porcukorral.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
5 528 kcal
Fehérje
97 g
Szénhidrát
313 g
Cukor
44 g
Zsír
415 g
Telített zsírsavak
154 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
20 g
Többszörösen telítetlen
8 g
Koleszterin
2 004 mg
Rost
0 g
5 g
Víz
508 g
Kalcium
381 mg
PHE
4 042 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma