Diós hókifli
Összetevők
{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}} | {{item.unit}} |
Összetevők
20 adag
2 x 100 g | |
1,5 x 100 g | |
20 x 1 ml | |
10 ml | |
2 x 1 g | |
1,2 x 100 g | |
50 x 1 ml | |
8 x adag (10 g) | |
teáskanál (5 g) | |
5 x 1 ml | |
50 x 1 g |
Elkészítés
1
A lisztben elkeverjük a sót, majd a puha vajjal összemorzsoljuk nagyjából. A vízben elkeverjük az ecetet és ezzel együtt simára gyúrjuk a tésztát. Olyan lesz az állaga, mint egy puhább linzertésztának. Ennél a pontnál nem kell a hűtőbe tennünk, hanem rögtön dolgozhatunk vele tovább. Finoman alálisztezve nyújtsuk nagyjából 3-4 mm vékony téglalapra és egy pizzavágóval vagy késsel vágjunk belőle 20 háromszöget.
2
Mérjük a hozzávalókat egy nyeles forralólábasba és forrósítsuk fel, folyamatosan kevergetve. Egy nagyon sűrű, házi szilvalekvár állagú pépet kell kapnunk. Ha túl száraz tegyünk még hozzá tejet, ha túl híg, addig kevergessük a tűzön míg elpárolog belőle a kellő mennyiségű nedvesség.
3
Minden háromszög alakú tészta egyik oldalára tegyünk egy kisnaállal a diós töltelékből, majd tekerjük fel, mint egy croissant-ot és sorakoztassuk a kifliket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Toljuk be a 180°C-ra előmelegített sütőbe, ahol süssük világos barnára, 10-12 perc alatt. Még forrón hempergessük meg vaníliás porcukorban és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Dobozban akár hetekig eláll a kamra polcán.
Tápértékek
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték | 2 972 kcal |
Fehérje | 39 g |
Szénhidrát | 235 g |
Cukor | 3 g |
Zsír | 204 g |
Telített zsírsavak | 79 g |
Transz-zsírsavak | 4 g |
Egyszeresen telítetlen | 40 g |
Többszörösen telítetlen | 5 g |
Koleszterin | 360 mg |
Rost | 0,21 g |
Só | 2 g |
Víz | 27 g |
Kalcium | 31 mg |
PHE | 1 046 mg |
Energia érték | {{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal- |
Fehérje | {{recipe.protein}} g- |
Szénhidrát | {{recipe.carbohydrate}} g- |
Cukor | {{recipe.sugar}} g- |
Zsír | {{recipe.fat}} g- |
Telített zsírsavak | {{recipe.saturatedFattyAcid}} g- |
Transz-zsírsavak | {{recipe.transFattyAcid}} g- |
Egyszeresen telítetlen | {{recipe.monoSaturated}} g- |
Többszörösen telítetlen | {{recipe.polySaturated}} g- |
Koleszterin | {{recipe.cholesterol}} mg- |
Rost | {{recipe.fiber}} g- |
Só | {{recipe.salt}} g- |
Víz | {{recipe.water}} g- |
Kalcium | {{recipe.calcium}} mg- |
PHE | {{recipe.phe}} mg |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma