Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Éclair fánk

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

12 adag

Elkészítés

1
Egy lábasban forráspontig melegítjük tejet a vaníliával. Egy tálban kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel. A forró vaníliás tejet apránként hozzákeverjük. Az egészet visszaöntjük a lábasba és takarék lángon, megállás nélkül kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Átkanalazzuk egy tálkába és műanyag fóliát nyomkodunk a felületére, hogy ne bőrösödjön be. Hűtőbe tesszük legalább 6 órára, de inkább egész éjszakára. Másnap alaposan átkeverjük. A tejszínt habbá verjük a porcukorral és finoman a krémbe forgatjuk. Betesszük a hűtőbe, amíg továbbhaladunk.
2
A csokit apróra vágjuk, ráöntjük a tejszínt és hagyjuk állni 2-3 percig, majd egyneművé keverjük. Tegyük félre a pulton, amíg tovább haladunk.
3
A liszt és a tojás kivételével mérjünk mindent egy nyeles lábasba és forraljuk fel. Ekkor öntsük hozzá a lisztet egy részletben és egy lapos fakanál segítségével jól keverjük el, majd kezdjük el resztelni a tésztát. Ez azt jelenti, hogy közepes lángon forgassuk, kevergessük a tésztát 2-3 percig. A tésztát tegyük át a konyhagép üstjébe és habverő fejjel, magas fokozaton kezdjük el keverni. Közben apránként hozzá adagolva az elhabart tojásokat. Ha a harmadik tojás után még nem selymes, ellenben kicsit darabos a tészta, tegyük bele a negyediket is. Tegyük a ragacsos tésztát egy csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle 10 cm hosszúságú szivarokat egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk a szivarok között kb. 10-12 cm távolságot.
4
Keverjük simára a tojást a tejjel és finoman kenjük le vele az égetett tészta szivarokat. Toljuk a tepsit (egyszerre egyet) a 220 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, majd vegyük le 190-re és süssük további 10-15 percig, amíg szép arany barnák lesznek. Miután kivettük, az alján, 1-2 helyen szurkálják meg fogpiszkálóval, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
5
Egy fakanál nyelével szúrjuk ki két helyen az alját a tésztának és nyomjuk tele a sima csővel ellátott habzsákban lévő vaníliás krémmel. A tetejét kenjük meg a csoki ganache-zsal és fogyaszthatjuk is. Tároljuk hűvös helyen, de ne hűtőben.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
4 653 kcal
Fehérje
90 g
Szénhidrát
381 g
Cukor
252 g
Zsír
306 g
Telített zsírsavak
165 g
Transz-zsírsavak
3 g
Egyszeresen telítetlen
55 g
Többszörösen telítetlen
14 g
Koleszterin
2 625 mg
Rost
0 g
3 g
Víz
493 g
Kalcium
859 mg
PHE
3 517 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma