Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Epertorta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

12 adag

Elkészítés

1
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Elkeverjük benne a tejfölt és a citrom héját, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és ezt is beleforgatjuk. Három darab 18 cm átmérőjű, szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk a masszát. A tetejét mindegyiknek elsimítjuk és egyszerre betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe, 14-17 percre, illetve tűpróbáig. Amennyiben nincs három formánk, készíthetjük egyesével is, viszont minden sütés előtt kavarjuk át a masszát. Miután megsült, a formában hagyjuk langyosra hűlni majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
2
Az epret a cukor, a só és a citromhéj társaságában egy forralólábasba mérjük és közepes lángra téve puhára főzzük. - miután elolvadt a cukor és levet eresztett az eper, rotyogtassuk még további 5 percig, folyamatosan kevergetve. Az egészet turmixoljuk le és szűrjük át, majd hűtsük hidegre.
3
A kapott eperpürét keverjük a szobahőmérsékletű mascarponéhoz. A tejszínt verjük habbá a porcukorral és a habfixálóval, majd finoman forgassuk az epres marscarponéhoz. Osszuk három részre a krémet, két lapot töltsünk össze vele, a harmadik résszel pedig kenjük le a tortát. Tegyük hűtőbe éjszakára, másnap díszítsük tetszés szerint gyümölcsökkel.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
4 835 kcal
Fehérje
77 g
Szénhidrát
617 g
Cukor
394 g
Zsír
225 g
Telített zsírsavak
136 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
9 g
Többszörösen telítetlen
4 g
Koleszterin
862 mg
Rost
2 g
7 g
Víz
-
Kalcium
108 mg
PHE
3 175 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma