Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fahéjas kuglóf – kesudió krémmel

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
A kuglófhoz: 280 gramm búza finomliszt 150 gramm zabpehelyliszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 2 lenmag tojás (2 ek őrölt lenmag 6 ek vízbe elkeverve) 2 teáskanál fahéj 170 gramm növényi margarin 75 gramm barna cukor/ eritrit (nálunk SukrinGold édesítőszer) 60 gramm darált dió kb 4 dl növényi tej/ víz 1 teáskanál vanília aroma
2
Kesudió krém: 120 gramm sótlan kesudió 50 gramm mazsola 1 bio citrom reszelt héja kb 2 dl mandulatej (más növényi alternatíva is megfelel)
3
Elkészítjük a lenmagtojást: össze keverjük a lenmagot a vízzel és pár percig állni hagyjuk.
4
Előmelegítjük a sütőt 170 C°-ra.
5
A tésztához a száraz összetevőket elkeverjük egy mély tálban.
6
Ehhez hozzá öntjük a megolvasztott margarint, a vanília aromát, a lenmag tojást és a növényi tejet, majd alaposan összekavarjuk a tésztát.
7
A homogén masszát szilikonos kuglóf formába töltjük és az előmelegített sütőben 55-60 perc alatt készre sütjük.
8
Az idő letelte után tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e a tészta.
9
Miután kivettük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd egy tányérra kiborítjuk a formából a kuglófot.
10
Krém: A krém elkészítéséhez beáztatjuk a kesudiót és a mazsolát is annyi forró vízbe, ami ellepi őket.
11
Ha van rá lehetőségünk, akár több órát is áztathatjuk, de fontos, hogy legalább 20 perc meglegyen.
12
Ezután leöntjük róluk a felesleges vizet és késes aprítóba tesszük.
13
Hozzá reszeljük egy egész citrom héját és a növényi tej felét hozzá öntjük.
14
Majd megkezdjük a turmixolást. A tejet fokozatosan adagoljuk, amíg el nem érjük az általunk tökéletesnek vélt állagot.
15
Nincs más hátra, amit a kihűlt kuglófot a kémmel feldíszíteni, vagy csak felszeletelni és a krémmel megkenve tálalni.
16
Fontos, hogy ha csak a díszítéshez szeretnénk a krémet használni, akkor fél adag is elég belőle.
17
De javasoljuk, hogy minden szelethez fogyasszunk egy kicsit, mert a citromos ízvilág nagyon passzol a fahéjas tésztához.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 017 kcal
Fehérje
61 g
Szénhidrát
252 g
Cukor
40 g
Zsír
225 g
Telített zsírsavak
67 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
31 g
Többszörösen telítetlen
9 g
Koleszterin
-
Rost
13 g
10 g
Víz
6 g
Kalcium
179 mg
PHE
1 949 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma