Dine4Fit
star star star star star_half

Fahéjas kuglóf – kesudió krémmel

({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})
Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
edit
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
close
% 1 g
edit Feljegyzés az étrendbe
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Elkészítés
1
A kuglófhoz: 280 gramm búza finomliszt 150 gramm zabpehelyliszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 2 lenmag tojás (2 ek őrölt lenmag 6 ek vízbe elkeverve) 2 teáskanál fahéj 170 gramm növényi margarin 75 gramm barna cukor/ eritrit (nálunk SukrinGold édesítőszer) 60 gramm darált dió kb 4 dl növényi tej/ víz 1 teáskanál vanília aroma
2
Kesudió krém: 120 gramm sótlan kesudió 50 gramm mazsola 1 bio citrom reszelt héja kb 2 dl mandulatej (más növényi alternatíva is megfelel)
3
Elkészítjük a lenmagtojást: össze keverjük a lenmagot a vízzel és pár percig állni hagyjuk.
4
Előmelegítjük a sütőt 170 C°-ra.
5
A tésztához a száraz összetevőket elkeverjük egy mély tálban.
6
Ehhez hozzá öntjük a megolvasztott margarint, a vanília aromát, a lenmag tojást és a növényi tejet, majd alaposan összekavarjuk a tésztát.
7
A homogén masszát szilikonos kuglóf formába töltjük és az előmelegített sütőben 55-60 perc alatt készre sütjük.
8
Az idő letelte után tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e a tészta.
9
Miután kivettük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd egy tányérra kiborítjuk a formából a kuglófot.
10
Krém: A krém elkészítéséhez beáztatjuk a kesudiót és a mazsolát is annyi forró vízbe, ami ellepi őket.
11
Ha van rá lehetőségünk, akár több órát is áztathatjuk, de fontos, hogy legalább 20 perc meglegyen.
12
Ezután leöntjük róluk a felesleges vizet és késes aprítóba tesszük.
13
Hozzá reszeljük egy egész citrom héját és a növényi tej felét hozzá öntjük.
14
Majd megkezdjük a turmixolást. A tejet fokozatosan adagoljuk, amíg el nem érjük az általunk tökéletesnek vélt állagot.
15
Nincs más hátra, amit a kihűlt kuglófot a kémmel feldíszíteni, vagy csak felszeletelni és a krémmel megkenve tálalni.
16
Fontos, hogy ha csak a díszítéshez szeretnénk a krémet használni, akkor fél adag is elég belőle.
17
De javasoljuk, hogy minden szelethez fogyasszunk egy kicsit, mert a citromos ízvilág nagyon passzol a fahéjas tésztához.
{{data.energy}}3 017 kcal
is {{data.energyAlt}}12 633 kJ ● Energia érték
fiber_manual_record
Fehérje
{{data.protein}}61 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
fiber_manual_record
Szénhidrát
{{data.carbohydrate}}252 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 40 g
fiber_manual_record
Zsír
{{data.fat}}225 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 67 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 31 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 9 g
Koleszterin
-
Rost
{{data.fiber}} 13 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
{{data.salt}} 10 g
Víz
{{data.water}} 6 g
Kalcium
{{data.calcium}} 179 mg
PHE
{{data.phe}} 1 949 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
cm
Testsúly
kg
Napi aktivitási szint
A kitöltött aktivitások alapján Ülő Enyhén aktív Közepesen aktív Nagyon aktív Extra aktív
Profil elmentése az 51 000 élelmiszerhez
keyboard_arrow_left
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
kg
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
Facebook fiók
mail
E-mail cím
Szeretnék feliratkozni a Dine4Fit hírleveleire, amelyek praktikus tippeket tartalmaznak az egészségesebb életmódvitelre
keyboard_arrow_left
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
visibility
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Regisztráció
keyboard_arrow_left
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk:

 {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Bejelentkezés
keyboard_arrow_left
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
visibility
{{errors.message}}
Bejelentkezés
Elfelejtetted a jelszavad?
keyboard_arrow_left
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Küldés
keyboard_arrow_left
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Bejelentkezés
Tápanyag-összetétel
fiber_manual_record Fehérje
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Szénhidrát
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Zsír
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Fehérje
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Szénhidrát
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Cukor
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Zsír
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Kezdd el még ma!
Elérhetőség:  Web iOS  és  Android