Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fehércsoki mousse torta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
A gyümölcsöt egy nyeles forralólábasba mérjük, rászórjuk a cukrot és alacsony lángon lekvár állagúra rotyogtatjuk. Leturmixoljuk és átnyomkodjuk egy sűrű szitán, majd teljesen hidegre hűtjük. Rászórjuk a zselatint és hagyjuk duzzadni 10 percig. Újra a tűzre tesszük és felforrósítjuk. Ne forraljuk fel, de annyira legyen meleg, hogy a zselatin feloldódjon. Egy - a torta forma átmérőjénél kisebb - kb. 18 cm átmérőjű kerek edényt kibélelünk műanyag fóliával és beleöntjük a málnás-zselatinos pürét. Éjszakára hűtőbe tesszük.
2
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Néhány határozott mozdulattal elkeverjük benne a sárgáját és az aromát. Hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet és beleforgatjuk. A piskótát elsimítjuk egy 24 cm átmérőjű tortaformában és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 15-18 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után a formában hagyjuk 10 percig, majd körbevágjuk és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Később a tetejét egyenesre vágjuk egy fűrészkés segítségével. A tortaformát megtisztítjuk, megszárítjuk és a piskótát az aljára helyezzük, oldalát pedig vékonyan bekenjük olajjal.
3
A csokit gőz felett felolvasztjuk és félretesszük. A hideg vízben elkeverjük a zselatint és hagyjuk duzzadni 10 percig. A 120 g habtejszínt felforrósítjuk, levesszük a tűzről addig kevergetjük benne a megduzzadt zselatint, amíg az feloldódik. Az egészet ráöntjük az olvasztott csokira és addig keverjük, amíg az egész egynemű és szép fényes lesz. A keveréket hagyjuk hűlni, nem hidegre - nagyjából 20°C-ra kell lehűlnie. A lehűlt keverékhez finoman hozzáforgatjuk a 470 g habtejszínt. A kapott mousse felét a piskótára simítjuk, a fóliát lehúzzuk a málnazseléről, a mousse tetejére helyezzük finoman és beborítjuk a maradék habbal. A tetejét egyenesre simítjuk és betesszük a hűtőbe éjszakára. Másnap tetszőlegesen díszítjük habrózsákkal vagy ehető virágokkal.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
4 439 kcal
Fehérje
86 g
Szénhidrát
409 g
Cukor
318 g
Zsír
275 g
Telített zsírsavak
149 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
9 g
Többszörösen telítetlen
4 g
Koleszterin
862 mg
Rost
22 g
1 g
Víz
287 g
Kalcium
246 mg
PHE
1 877 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma