Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Gyümölcstorta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd pár gyors és határozott mozdulattal elkeverjük benne a sárgáját is. A lisztet hozzászitáljuk és finoman beleforgatjuk a keverékbe. A piskótamasszát a szilikonos sütőpapírral bélelt formába egyengetjük és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe. 30-35 perc alatt készre sütjük, illetve tűpróbáig. Miután megsült, még forrón lecsatoljuk róla a formát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és fejjel lefelé egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaformát megtisztítjuk és a kihűlt piskótalapot visszahelyezzük a forma aljába.
2
Egy nyeles lábasba mérjük a tejet, a tejszínt és a vaníliát. Felforraljuk, majd félrehúzzuk a lángról. A tojássárgáját egy kis kézi habverővel simára keverjük a cukorral és a keményítővel. A forró vaníliás keverékből hozzáadunk egy fél merőkanállal és szép simára keverjük, hozzáadunk még egy fél merőkanállal és ezzel is simára keverjük. Ezt addig folytatjuk, amíg az egész tejes keverék át nem kerül a tojássárgájás keverékhez. Az egészet rögtön visszaöntjük a nyeles lábasba, a lángot a legkisebbre vesszük és folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt besűrítjük. Egy csomómentes, selymes, de sűrű krémet kell kapnunk, amit átöntünk egy tálba és közvetlenül a krémre simítunk egy darab műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön be. Hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Miután teljesen hidegre hűlt a cukrászkrém, egy kézi habverővel átkeverjük, hogy igazán sima legyen. Amennyiben neked kicsit csomós lett, vagy nem teljesen homogén, az egészet nyomd át egy sűrű szitán vagy keverd simára egy erős botmixerrel. A zselatin port a vízbe szórjuk és hagyjuk duzzadni 5 percig, majd mikróban felolvasztjuk.
3
Jelenleg előttünk kell, hogy legyen a tiszta tortaforma, alján a kihűlt piskótával, a sima cukrászkrémnek, a felolvasztott zselatinnak és a tejszínhabnak. Először is a cukrászkrémet fellazítjuk a tejszínhabbal, ami annyit tesz, hogy óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön a hab. Ekkor hozzáöntjük a zselatint és pár gyors, határozott mozdulattal elkeverjük benne majd rá is öntjük a piskóta tetejére és szépen elsimítjuk. Mehet 3-4 órára a hűtőbe, vagy egész éjszakára.
4
A megdermedt vaníliás krém tetején szépen elsimítjuk a tejszínhabot és most jön képbe a Te egyéni stílusod. A lényeg, hogy minden szem gyümölcsöt szúrjunk fel egy vékony hústűre és mártsuk meg a gyümölcskocsonyában, majd mehet ízlés szerint halmozva mindegyik a torta tetejére. Miután már roskadozik a sok, friss gyümölcstől a torta és késznek nyilvánítottad, mehet a hűtőbe újabb 3-4 órára és kész is vagyunk. Jó étvágyat!

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 154 kcal
Fehérje
69 g
Szénhidrát
257 g
Cukor
165 g
Zsír
92 g
Telített zsírsavak
41 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
19 g
Többszörösen telítetlen
8 g
Koleszterin
1 853 mg
Rost
0 g
0,3 g
Víz
209 g
Kalcium
443 mg
PHE
2 593 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma