Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Hétindító kókusztekercs

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
A kekszet liszt finomságúra darlájuk egy daráló gép segítségével. (Amennyiben ehész dióval dolgozunk, azt is ledaráljuk, de hagyhatjuk nagyobb darabokban.)
2
A dió és keksz darát valamint a zabkorpát elkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és eritritet is.
3
Hozzáöntünk 2 dl zabtejet, és 135 gramm olvasztott margarint. Kézzel összegyúrjuk. Nem kell megijedni, a szokásosnál jóval ragadósabb, puhább állagot fogunk eleinte kapni, de ahogy hűl a vaj, és a folyadék hatására a zabkorpa is valamennyire megduzzad, így mire elkészítjük krémet, tökéletes állagú “tésztával” fogunk tudni dolgozni. Ezen a ponton félretoljuk a kekszes keveréket, és hozzá látunk a töltelék elkészítéséhez.
4
A maradék vajat, 50 gramm kókuszreszeléket, 1,5 dl zabtejet, és a 20 gramm kókusztejszínt kézi robotgép segítségével egynemű masszává keverjük. Amennyiben szeretnénk neki egy extra ízt adni, belekeverhetünk valamennyi rum aromát is, de anélkül is finom, kókuszos ízt kapunk. (Én magam rum aroma nélkül készítem itthonra)
5
Kiterítünk egy sütőpapírt, amire rászórunk egy kisebb adag kókuszreszeléket (kb 20 grammot), majd rápakoljuk a “tészta” felét. A tészta tetejére ráhajtjuk a sütőpapír másik oldalát, és nyújtófával téglalap alakúra nyújtjuk.
6
A krém felét rákenjük a kinyújtott massza teljes egészére, majd a sütőapír segítségével szélesebb részénél fogva feltekerjük a tekercsünket. Ezután kicsit még meggurigázzuk, hogy az alá szórt kókusz mindenhol jól megtapadjon a külsején.
7
Ugyanígy eljárunk a massza másik felével, majd hűtőben pihentetjük tálalásig. – Jelzem, a tökéletes állagát hűtőből kivéve csupán 1-2 óráig őrzi meg, utána a massza felpuhul és ragadóssá válik. Ez természetesen az ízélményén nem ront, csupán megnehezíti, maszatosabbá teszi fogyasztását.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
4 506 kcal
Fehérje
76 g
Szénhidrát
325 g
Cukor
9 g
Zsír
350 g
Telített zsírsavak
104 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
4 g
Többszörösen telítetlen
0,41 g
Koleszterin
-
Rost
34 g
1 g
Víz
3 g
Kalcium
63 mg
PHE
2 190 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma