Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Karácsonyi répatorta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

1,5 x 100 g
1,5 x 100 g
1,5 x 100 g
2 x darab (60 g)
12 x 1 g
adag (6 g)
4 x 1 g
7 x nagyobb adag (5 g)
7 x 1 g
5 x 1 g
1,5 x 100 ml
1,5 x 100 ml
darab (150 g)
0,5 x 100 g
0,8 x 100 g
1,5 x adag (10 ml)

Elkészítés

1
(1 közepes narancs kifacsart leve)
2
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra. Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban, majd hozzá adunk minden nedves alapanyagot is és egynemű sűrű masszává keverjük. A növényi tejet fokozatosan adagoljuk, hiszen előfordulhat, hogy a narancs méretéből adódóan kicsit kevesebbre vagy többre lesz szükségünk. Ezután beleforgatjuk a tésztánkba a reszelt répát és a mandulát is. Kb 20 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát. Összesen 50 percet kell a sütőben töltenie a répatortának, de előfordulhat, hogy 35 perc körül már nagyon pirulni kezd a teteje. Ebben az esetben egy alufóliával letakarjuk és így várjuk ki a sütési idő végét. Ha kész, vegyük ki a formából és konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.
3
Cukormáz: Ez a lépés teljes mértékben kihagyható, ha azt szeretnénk, hogy cukormentes édességet kapjunk. Azonban ha étrendünk megengedi, szuper dekoráció lehet a süteményünkön. Hozzávalók: 80 gramm porcukor 1,5-2 ek citromlé
4
Elkészítés: A citromlevet alaposan kikeverjük a porcukorral, egy sűrű, fehér masszát kell kapjunk ami éppen, hogy folyik. Ezzel megkenjük a tortánk tetejét, az sem baj a az oldalain lefolyik, annál szebben mutat.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 313 kcal
Fehérje
50 g
Szénhidrát
479 g
Cukor
100 g
Zsír
185 g
Telített zsírsavak
137 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
10 g
Többszörösen telítetlen
3 g
Koleszterin
0 mg
Rost
30 g
14 g
Víz
147 g
Kalcium
574 mg
PHE
263 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma