Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Konfetti torta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
Két gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 160°C-ra, légkeverésen. A tojások fehérjét habbá verjük a cukorral. Miután szép, kemény habot kaptunk, néhány gyors és határozott mozdulattal belekeverjük a sárgáját is. A lisztet összekeverjük a konfettivel és hozzáadjuk a tojáshabhoz. Finoman beleforgatjuk a lisztes keveréket, hogy ne törjük össze a habot. Szemre két részre osztjuk a piskótamasszát és elsimítjuk az előkészített tepsiken. Mehetnek a sütőbe, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Miután megsültek, rácsra fektetjük, lehúzzuk a papírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
2
A tejszínt felforraljuk és ráöntjük az összetördelt csokira. Hagyjuk állni 5 percig, majd kézi habverő segítségével, egészen addig kevergetjük, amíg szép sima nem lesz. Ez után - akár egy éjszaka alatt - hagyjuk teljesen hűtőhidegre hűlni. A lehűlt keveréket alacsony fokozaton habbá verjük, finoman hozzáforgatjuk a pudinggal és a porcukorral simára kevert mascarponét, végül elkeverjük benne a vaníliát is. Ezzel elkészült a krémünk.
3
A két gáztepsi méretű piskótából négy egyenlő méretű téglalapot vágunk egy éles fűrészkéssel. A krémet szemre négy részre osztjuk és kezdhetjük az összeállítást. Egy tálalótál közepére teszünk egy teáskanál krémet, erre pedig ráhelyezzük az első lapot. A krém negyedét rákenjünk, majd ugyanezt megismételjük a másik két rész krémmel és a három konfettis piskótalappal. A negyedik rész krémmel szépen beburkoljuk a tortát és hűtőbe tesszük 4 órára - jobb egy éjszakára -, hogy szépen összeálljon és összepuhuljon a tortánk.
4
A csokoládét összetörjük, ráöntjük a felforralt tejszínt (240g) és állni hagyjuk 5 percig, majd egészen addig kevergetjük, amíg sima lesz. Elkeverjük benne a géles ételszínezéket és kicsit félretesszük hűlni, hogy nagyjából szobahőmérsékletű legyen. A másik adag habtejszínt (300 g) habbá verjük a porcukorral és egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. A lehűlt fehércsokis, színes ganachet egy nylonzacskóba töltjük, majd az egyik sarkát levágjuk. Elkezdjük folyatni a kidermedt torta peremén - tartsuk nyomva tovább egy helyen és hosszabb lesz a folyás, tartsuk ott kevés ideig és rövid lesz a folyás, néhol pedig csak húzzuk a kontúrvonalat. Miután körbeértünk a tortát a maradékot nyomjuk rusztikusan a torta tetejére és egy hajlított kenőkéssel egyengessük el simára. Azonnal mehet is be a hűtőbe fél órára, amíg megdermed a ganache. Hűtés után nem maradt más hátra, hogy nyomjuk körbe habrózsákkal a peremét és szórjuk meg egy kevés szórócukorral, hogy még bulisabb legyen. Fogyasztásig tároljuk hűtőben!

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
10 284 kcal
Fehérje
158 g
Szénhidrát
888 g
Cukor
602 g
Zsír
682 g
Telített zsírsavak
407 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
21 g
Többszörösen telítetlen
9 g
Koleszterin
2 155 mg
Rost
1 g
2 g
Víz
-
Kalcium
510 mg
PHE
4 850 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma