Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kovászos kenyér

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

8 adag

Elkészítés

1
A konyhagép üstjébe beleöntjük a langyos vizet és a kétféle lisztet. A gép dagasztókampójával 5 percig alacsony fokozaton dagasztjuk. Letakarjuk és 30 percre félretesszük, hogy a lisztszemek megnyíljanak és megduzzadjanak. Hozzáadunk 150 öregkovászt és elkezdjük közepes fokozaton dagasztani. A dagasztás 10 percig tart és az utolsó 2-3 percben hozzászórjuk a sót is. Enyhén lisztezett felületen kézzel megformázzuk cipó alakúra és kiolajozott tálba tesszük. Letakarjuk konyharuhával és 20 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
2
Újra enyhén lisztezett felületre borítjuk és szigorúan finom mozdulatokkal, csak az ujjbegyünket használva négyzet alakúra nyomkodjuk. Fentről középre, lentről középre hajtjuk, majd felgöngyöljük, mint egy kakaós csigát. Visszatesszük az enyhén kiolajozott tálba, letakarjuk konyharuhával és 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk. Ezt a lépést még háromszor megismételjük, de a legutolsónál egy egész órát hagyjuk kelni.
3
Ez után újra kiborítjuk finoman az enyhén lisztezett munkafelületre és finom, csipkedő mozdulatokkal vekni formázunk belőle, úgy, hogy a kenyér hasát egyáltalán nem nyomjuk meg. Egy alaposan kilisztezett szakajtóba helyezzük finoman - az összecsipkedett része kerüljön felülre, az lesz a kenyér alja. Letakarjuk konyharuhával és 5°C-os hűtőbe tesszük egy egész éjszakára.
4
Másnap a sütő aljába tegyünk egy hőálló edénybe vizet - amennyiben nincs gőzfunkció a sütőnkön - és tegyünk be egy tepsit, sütőpapírral borítva - így melegítsük elő 250°C-ra. Miután előmelegedett a sütő, gőz van a sütőtérben és tűzforró a tepsi, vegyük ki a tepsit és finoman borítsuk rá a szakajtóból a kenyeret. Egy ecset segítségével a nagyja lisztet finoman seperjük be és hosszában vágjuk be a kenyér hasát egy pengével. Azonnal tegyük a sütőbe 20 percre, majd redukáljuk a hőfokot 220°C-ra és süssük további 30 percig. Vegyük ki a sütőből, ha kopog az alja, elkészültünk. Helyezzük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
1 614 kcal
Fehérje
55 g
Szénhidrát
323 g
Cukor
5 g
Zsír
7 g
Telített zsírsavak
0,8 g
Transz-zsírsavak
-
Egyszeresen telítetlen
-
Többszörösen telítetlen
-
Koleszterin
-
Rost
8 g
10 g
Víz
-
Kalcium
-
PHE
835 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma