Dine4Fit
star star star star star_half
Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
edit
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
close
adag % 1 g
edit Feljegyzés az étrendbe
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Elkészítés
1
A konyhagép üstjébe beleöntjük a langyos vizet és a kétféle lisztet. A gép dagasztókampójával 5 percig alacsony fokozaton dagasztjuk. Letakarjuk és 30 percre félretesszük, hogy a lisztszemek megnyíljanak és megduzzadjanak. Hozzáadunk 150 öregkovászt és elkezdjük közepes fokozaton dagasztani. A dagasztás 10 percig tart és az utolsó 2-3 percben hozzászórjuk a sót is. Enyhén lisztezett felületen kézzel megformázzuk cipó alakúra és kiolajozott tálba tesszük. Letakarjuk konyharuhával és 20 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
2
Újra enyhén lisztezett felületre borítjuk és szigorúan finom mozdulatokkal, csak az ujjbegyünket használva négyzet alakúra nyomkodjuk. Fentről középre, lentről középre hajtjuk, majd felgöngyöljük, mint egy kakaós csigát. Visszatesszük az enyhén kiolajozott tálba, letakarjuk konyharuhával és 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk. Ezt a lépést még háromszor megismételjük, de a legutolsónál egy egész órát hagyjuk kelni.
3
Ez után újra kiborítjuk finoman az enyhén lisztezett munkafelületre és finom, csipkedő mozdulatokkal vekni formázunk belőle, úgy, hogy a kenyér hasát egyáltalán nem nyomjuk meg. Egy alaposan kilisztezett szakajtóba helyezzük finoman - az összecsipkedett része kerüljön felülre, az lesz a kenyér alja. Letakarjuk konyharuhával és 5°C-os hűtőbe tesszük egy egész éjszakára.
4
Másnap a sütő aljába tegyünk egy hőálló edénybe vizet - amennyiben nincs gőzfunkció a sütőnkön - és tegyünk be egy tepsit, sütőpapírral borítva - így melegítsük elő 250°C-ra. Miután előmelegedett a sütő, gőz van a sütőtérben és tűzforró a tepsi, vegyük ki a tepsit és finoman borítsuk rá a szakajtóból a kenyeret. Egy ecset segítségével a nagyja lisztet finoman seperjük be és hosszában vágjuk be a kenyér hasát egy pengével. Azonnal tegyük a sütőbe 20 percre, majd redukáljuk a hőfokot 220°C-ra és süssük további 30 percig. Vegyük ki a sütőből, ha kopog az alja, elkészültünk. Helyezzük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
{{data.energy}}1 614 kcal
is {{data.energyAlt}}6 758 kJ ● Energia érték
fiber_manual_record
Fehérje
{{data.protein}}55 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
fiber_manual_record
Szénhidrát
{{data.carbohydrate}}323 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 5 g
fiber_manual_record
Zsír
{{data.fat}}7 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 0,8 g
Transz-zsírsavak
-
Egyszeresen telítetlen
-
Többszörösen telítetlen
-
Koleszterin
-
Rost
{{data.fiber}} 8 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
{{data.salt}} 10 g
Víz
-
Kalcium
-
PHE
{{data.phe}} 835 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
cm
Testsúly
kg
Napi aktivitási szint
A kitöltött aktivitások alapján Ülő Enyhén aktív Közepesen aktív Nagyon aktív Extra aktív
Profil elmentése az 51 000 élelmiszerhez
keyboard_arrow_left
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
kg
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
Facebook fiók
mail
E-mail cím
Szeretnék feliratkozni a Dine4Fit hírleveleire, amelyek praktikus tippeket tartalmaznak az egészségesebb életmódvitelre
keyboard_arrow_left
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
visibility
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Regisztráció
keyboard_arrow_left
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk:

 {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Bejelentkezés
keyboard_arrow_left
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
visibility
{{errors.message}}
Bejelentkezés
Elfelejtetted a jelszavad?
keyboard_arrow_left
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Küldés
keyboard_arrow_left
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Bejelentkezés
Tápanyag-összetétel
fiber_manual_record Fehérje
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Szénhidrát
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Zsír
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Fehérje
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Szénhidrát
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Cukor
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Zsír
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Kategóriák
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Kezdd el még ma!
Elérhetőség:  Web iOS  és  Android