Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
3,5 x 100 g
3 x 100 ml
10 x 1 g
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
A konyhagép üstjébe beleöntjük a langyos vizet és a kétféle lisztet. A gép dagasztókampójával 5 percig alacsony fokozaton dagasztjuk. Letakarjuk és 30 percre félretesszük, hogy a lisztszemek megnyíljanak és megduzzadjanak. Hozzáadunk 150 öregkovászt és elkezdjük közepes fokozaton dagasztani. A dagasztás 10 percig tart és az utolsó 2-3 percben hozzászórjuk a sót is. Enyhén lisztezett felületen kézzel megformázzuk cipó alakúra és kiolajozott tálba tesszük. Letakarjuk konyharuhával és 20 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
2
Újra enyhén lisztezett felületre borítjuk és szigorúan finom mozdulatokkal, csak az ujjbegyünket használva négyzet alakúra nyomkodjuk. Fentről középre, lentről középre hajtjuk, majd felgöngyöljük, mint egy kakaós csigát. Visszatesszük az enyhén kiolajozott tálba, letakarjuk konyharuhával és 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk. Ezt a lépést még háromszor megismételjük, de a legutolsónál egy egész órát hagyjuk kelni.
3
Ez után újra kiborítjuk finoman az enyhén lisztezett munkafelületre és finom, csipkedő mozdulatokkal vekni formázunk belőle, úgy, hogy a kenyér hasát egyáltalán nem nyomjuk meg. Egy alaposan kilisztezett szakajtóba helyezzük finoman - az összecsipkedett része kerüljön felülre, az lesz a kenyér alja. Letakarjuk konyharuhával és 5°C-os hűtőbe tesszük egy egész éjszakára.
4
Másnap a sütő aljába tegyünk egy hőálló edénybe vizet - amennyiben nincs gőzfunkció a sütőnkön - és tegyünk be egy tepsit, sütőpapírral borítva - így melegítsük elő 250°C-ra. Miután előmelegedett a sütő, gőz van a sütőtérben és tűzforró a tepsi, vegyük ki a tepsit és finoman borítsuk rá a szakajtóból a kenyeret. Egy ecset segítségével a nagyja lisztet finoman seperjük be és hosszában vágjuk be a kenyér hasát egy pengével. Azonnal tegyük a sütőbe 20 percre, majd redukáljuk a hőfokot 220°C-ra és süssük további 30 percig. Vegyük ki a sütőből, ha kopog az alja, elkészültünk. Helyezzük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
{{data.energy}}1 614 kcal
is {{data.energyAlt}}6 758 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}55 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}323 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 5 g
{{data.fat}}7 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 0,8 g
Transz-zsírsavak
-
Egyszeresen telítetlen
-
Többszörösen telítetlen
-
Koleszterin
-
Rost
{{data.fiber}} 8 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 10 g
Víz
-
Kalcium
-
PHE
{{data.phe}} 835 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Kategóriák
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.