Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Lenmagos fehér tönkölybúza kenyér

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

Elkészítés

1
Ennél a kenyérnél azt a receptet használjuk, mint a kovászos fehér tönkölybúza kenyérnél, csak kiegészítjük 2 ek. lenmaggal amit kicsit érdemes összetörni, zúzni (mert a maghéj felületén lévő nyálkaanyag nem emészthető igy jobban felszívódhatnak a tápanyagok, és 2 ek szezámmaggal.
2
Tehetünk még bele amarántot és korpát is ízlés szerint. Amiért érdemes gazdagítani kenyerünket lenmaggal, szezámmaggal, amaránttal, korpával.
3
Egy edénybe kimérjük a kovászt, hozzáöntjük a vizet, rászitáljuk a liszteket, végül a sót és az olajat is beletesszük.
4
Jól összegyúrjuk, lágy de nem ragacsos, rugalmas tésztát kapunk.
5
Letakarva pihentetjük. kb. egy óra múlva ismét dagasztjuk.
6
Ha tehetjük kézzel dagasszunk, megéri a fáradtságot és a törődést. Ismét letakarjuk, duplájára kelesztjük.
7
Óvatosan a tenyerünkkel átgyúrjuk a tésztát, gömbölyítjük majd letakarva egy órát ismét pihentetjük.
8
Utána formázzuk, sütőpapírral bélelt jénai tálba tesszük, tetszőlegesen bevagdossuk a tetejét, 30 percet ismét pihentetjük.
9
Mielőtt betesszük a sütőbe vízzel meglocsoljuk a kenyér és a jénai tetejét.
10
240 fokon 50 percig sütjük.
11
Rácsra tesszük, vízzel lekenjük, hagyjuk kihűlni.
2-4 fő

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
572 kcal
Fehérje
12 g
Szénhidrát
58 g
Cukor
0,71 g
Zsír
30 g
Telített zsírsavak
4 g
Transz-zsírsavak
1 g
Egyszeresen telítetlen
13 g
Többszörösen telítetlen
2 g
Koleszterin
0 mg
Rost
9 g
10 g
Víz
-
Kalcium
64 mg
PHE
225 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma