Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Mini keto sajttorta eperöntettel

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

12 adag

Elkészítés

1
Előmelegítjük a sütőt 150°C-ra, alsó-felső sütésen. A muffintepsi 12 horpadását kibéleljük dupla réteg papírkapszlival.
2
Az alaphoz a darált kekszet alaposan összeforgatjuk az olvasztott vajjal és elosztjuk a mélyedésekben. Majd egy beleillő pohár aljával összetömörítjük azt. Tepsivel együtt betesszük a mélyhűtőbe 15 percre.
3
Míg az alap pihen a fagyasztóban, folytatjuk a töltelékkel. A krémsajtot, a tojást, a barnacukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a citromlevet egy keverőtálba mérjük és botmixerrel simára keverjük. A muffintepsit kivesszük a mélyhűtőből, a vajas kekszmorzsákon arányosan szétosztjuk a tölteléket, majd a muffinokat 25 percig az előmelegített sütőbe tolva. Miután kivettük őket, a sütőt még ne kapcsoljuk ki, csak hagyjuk a pulton érni 10 percig.
4
Míg a mini sajttorták érnek, elkészítjük a New York Cheesecake lényegét, a tejfölös réteget. A tejfölt, a gyümölcscukrot, a vaníliát (1tk) és a citromlét (1 ek) egy keverőtálba mérjük és botmixerrel simára keverjük. Ezt a keveréket igazságosan elosztjuk a sütik tetején és visszatoljuk a sütőbe kb. 20 percre. Akkora lesz szép, ha szép márványos, megrepedezik a tejfölréteg. A pulton lehűtjük, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük teljesen összeérni és lehűlni.
5
Az öntet elkészítésével folytatjuk, amit szintén előző este készítünk, hogy éjjel jól le tudjon hűlni. Ehhez szükségünk lesz egy nyeles forraló lábasra, amibe belemérjük a xilitet és az epret. Miután kiengedte piros levét még 10 percig rotyogtatjuk, végül mehet hozzá a citromlé (2 ek) is. Az eper felét kivesszük a lábasból, botmixerrel pürésítjük, visszaöntjük és további 5 perc alatt készre főzzük. Másnap ezzel kínáljuk mini sajttortánkat.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 036 kcal
Fehérje
38 g
Szénhidrát
299 g
Cukor
112 g
Zsír
182 g
Telített zsírsavak
111 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
2 g
Többszörösen telítetlen
0,89 g
Koleszterin
438 mg
Rost
3 g
4 g
Víz
2 g
Kalcium
436 mg
PHE
1 376 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma