Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Olasz jellegű házi grissini

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

24 adag
55 x 1 g
1,75 x 100 ml
evőkanál (10 g)
7 x 1 g
1,9 x 100 g
5 x 1 g
adag (10 g)
5 x teáskanál (5 ml)
8 x 1 g

Elkészítés

1
A konyhagép üstjében összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet, a langyos vizet, a mézet és az élesztőt. Egy fakanállal összekeverjük és hagyjuk állni 10 percig.
2
Hozzáadjuk a fehér lisztet, a fokhagymát, a snidlinget, az olajat és a sót. A konyhagép dagasztókampóját használva dolgozzuk ki a tésztát, közepes fokozaton 6-8 percig, amíg a tészta sima és fényes lesz. Egy tálat kenjünk ki olívaolajjal, mehet bele a tészta és letakarva, meleg helyen kelesszük 1 órát, illetve amíg kétszeresére nő.
3
A szóráshoz: - búzadara és szezámmag vagy mák, aprított kakukkfű, zsálya, rozmaring, tengeri só, fűszersó, durvára darált feketebors Melegítsük elő a sütőt 220 fokra és béleljünk ki 2-3 gáztepsit szilikonos sütőpapírral. A munkafelületet szórjuk meg 2 ek szezámmaggal és 2 ek búzadarával. Borítsuk rá a tésztát és nyújtsunk belőle egy 30x40 cm-es téglalapot és a tetejét is szórjuk meg 2 ek szezámmaggal és 2 ek búzadarával. Keresztben vágjuk 2 cm széles szalagokra, csavarjuk meg és fektessük az előkészített tepsire. A megcsavart grissinik hossza minimum 30-35 cm. Toljuk be az előmelegített sütőbe 10-12 percre - 5 percenként megforgatva a tepsit, hogy egyenletesen süljön. Tartsuk szemmel a grissinit, hiszen könnyen ég. Ügyeljünk rá, hogy aranybarna maradjon. Hagyjuk kihűlni, légmentesen csomagolva 3-4 napig fogyaszthatjuk. A grissinit csak a fotó erejéig tároltam konzervdobozban. Kifejezetten kérnék mindenkit, hogy ne ebben kínálja, hiszen a belső pereme borotvaéles és komoly sérülést okozhat!

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
1 114 kcal
Fehérje
29 g
Szénhidrát
186 g
Cukor
12 g
Zsír
26 g
Telített zsírsavak
4 g
Transz-zsírsavak
2 g
Egyszeresen telítetlen
16 g
Többszörösen telítetlen
2 g
Koleszterin
0 mg
Rost
0,65 g
8 g
Víz
11 g
Kalcium
18 mg
PHE
947 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma