Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Pillecukor

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

8 adag
16 x 1 g
65 x 1 ml
2,6 x 100 g
2 x evőkanál (10 g)
100 ml

Elkészítés

1
Ezekből a hozzávalókból hagyományos, fehér pillecukrot kapunk. Lehet még tovább fokozni az élvezeteket vaníliaesszenciával, különféle aromákkal, szörpökkel vagy ételszínezékekkel. A lényeg, hogy ha szörpöt adunk hozzá, akkor az már az elején a cukorszirupba kerüljön bele, ha viszont aromát, esszenciát vagy színezéket, az csak a felverődött masszába kerülhet, a habosítás végén.
2
Egy, nagyjából 20x20 cm átmérőjű edényt vékonyan kenjünk ki olajjal és szitáljuk meg vastagon kukoricakeményítő és porcukor 1:1 arányú keverékével. Tegyük félre. A konyhagép üstjébe szórjuk bele a zselatint és keverjük el a hat evőkanál vízzel. Közben egy nyeles forralóba mérjük bele a cukrot, a mézet és a vizet. Közepes lángon forraljuk fel és miután buborékok jelennek meg a keverék felszínén, főzzük még további 5-6 percig (ha van cukorhőmérőnk, 115°C-ot kell elérnünk). Az üst alján megduzzadt zselatinhoz öntsünk egy kicsit a forró szirupból és habverővel lazítsuk fel. Öntsük hozzá az egész szirupot és legalább 10-15 percig verjük,- eleinte közepes, majd magas fokozaton. Miután a massza már nyúlós, ragacsos, sűrű,- tegyük az előkészített formába, simítsuk el a tetejét és tegyük félre a pulton 1-2 órára. Egy éles, késsel vágjuk tetszőleges falatokra, de használhatunk ollót is. Az utolsó fázison is variálhatunk, ha igazi, henger alakú pillecukrot szeretnénk, egy tálcát szitáljunk meg vastagon a keményítő és porcukor 1:1 arányú keverékével. A kész masszát tegyük egy sima csővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle hengereket, pihentetés után pedig ollóval vágjuk kis darabokra.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
1 158 kcal
Fehérje
13 g
Szénhidrát
276 g
Cukor
273 g
Zsír
0,02 g
Telített zsírsavak
0 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
0 g
Többszörösen telítetlen
0 g
Koleszterin
-
Rost
0 g
0 g
Víz
4 g
Kalcium
1 mg
PHE
3 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma