Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Ragacsos fekete tofu

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

4 adag

Elkészítés

1
Mérjük egy turmixba a hozzávalókat (a gyömbért, fokhagymát, agavét, ecetet, szójaszószt és narancslevet) és pürésítsük simára.
2
A tofut kivesszük a csomagolásából, leitatjuk róla a folyadékot és egy jól záró műanyag ételesbe tesszük, majd mehet a fagyasztóba éjszakára. Másnap barna lesz a tofu, ne ijedjünk meg. Tegyük egy rácsra és hagyjuk kiengedni, kb. 3-4 óra alatt. Közben vissza is fog fehéredni. Miután kiengedett, nyomjuk ki belőle finoman - a két tenyerünket használva - a folyadékot. Így lesz szivacsos és így tud majd több pácot magába szívni. Kockázzuk fel és forgassuk a pácba. Tegyük hűtőbe 2 órára, de ha valami igazán tökéleteset szeretnél, szánj rá még egy napot és tedd be a hűtőbe egy egész éjszakára.
3
Öntsük le róla a pácot (szűrjük át és tegyük félre) és forgassuk össze 3 ek keményítővel a tofut. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben és pirítsuk meg rajta a kockákat, egészen feketére. Olyan lesz a végeredmény, mintha egy faszénen grillezett, ragacsos oldalast ennénk. Szedjük ki egy tányérra és töröljük ki papírral a serpenyőt. Az üvegtésztát öntsük le forró vízzel és hagyjuk állni 3 percig. Öntsük a serpenyőbe a pácot, a leszűrt tésztát és a maradék 1 ek keményítőt. 2-3 perc alatt főzzük be egészen sűrűre, majd forgassuk bele a tofut. Szórjuk meg szezámmaggal és újhagymával.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
1 265 kcal
Fehérje
57 g
Szénhidrát
153 g
Cukor
39 g
Zsír
45 g
Telített zsírsavak
7 g
Transz-zsírsavak
1 g
Egyszeresen telítetlen
14 g
Többszörösen telítetlen
3 g
Koleszterin
0 mg
Rost
2 g
3 g
Víz
56 g
Kalcium
754 mg
PHE
2 829 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma