Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Ragacsos reggeli csigák

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

16 adag
1,6 x 100 ml
35 x 1 g
2,25 x 100 ml
kis darab (50 g)
darab (17 g)
5,1 x 100 g
7 x 1 g
40 x 1 g
1 g
vaj
85 x 1 g
vaj
85 x 1 g
55 x 1 g
5 x adag (10 g)
85 x 1 g
1 g
16 x 1 ml
13 x adag (10 g)

Elkészítés

1
Mérjük egy hőálló tálba a vizet és a lisztet és keverjük csomómentesre egy kézi habverővel. Tegyük a mikróba és 20 másodpercenként keverjük át alaposan. Ezt egészen addig ismételgessük, amíg puding állagúra sűrűsödik a keverék. (Összesen kb. 60-80 mp lesz.) Az egészet kanalazzuk át a konyhagép üstjébe és keverjük simára az alábbi három alapanyaggal: (225 g szűrt víz, 1 db tojás, 1 db tojássárgája). Miután simára kevertük mehet hozzá a liszt és az élesztő. A konyhagép dagasztókampójával, alacsony fokozaton járassuk 2 percig. Majd hagyjuk állni az egészet 15 percig.
2
Adjuk hozzá a cukrot és a sót és közepes fokozaton járassuk 5 percig a konyhagépet. Mehet bele a vaj és dagasszuk további 5-6 percig. Kaparjuk ki az üstből enyhén lisztezett felületre és gyúrjuk át kézzel is, 1-2 percig. Formázzunk belőle egy bucit és tegyük vékonyan kiolajozott tálba, takarjuk le és hagyjuk kelni meleg helyen 40-60 percig. Amíg kel a tészta, kenjünk ki olajjal egy kb. 30x25 cm-es, magas-falú tepsit.
3
Egy tálkában keverjük össze alaposan a vajat a kétféle cukorral, a mézzel, a sóval és a vízzel. Öntsük a keveréket az előkészített tepsi aljába és egy kanállal terítsük el egyenletesen. Szórjuk meg a dióval.
4
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal és kezdjünk foglalkozni a tésztával. Utóbbit borítsuk vékonyan lisztezett munkafelületre. A tenyerünkkel finoman nyomkodjuk ki belőle a levegőt. Nyomkodjuk egészen addig amíg kb. egy 35x45 cm-es téglalapot kapunk. Szórjuk meg a fahéjas cukorral úgy, hogy az egyik hosszabbik szélén hagyjunk ki 3 cm-t. Kezdjük el feltekerni afelől a hosszabbik oldala felől, ahol nem hagytuk üresen a szélét. Ne tekerjük szorosra! A kapott hengerből vágjunk 12 db csigát. Vágási oldalukkal sorakoztassuk a tepsibe, takarjuk le és meleg helyen kelesszük addig, amíg kicsit ducik lesznek és egymáshoz érnek. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, az aljába pedig tegyünk még egy tepsit vagy alufóliát, hogy felfogja az esetlegesen kibugyogó karamellt. Süssük 20 percig a bucikat, majd takarjuk le alufóliával és süssük további 15 percig, illetve tűpróbáig. Miután megsült, hagyjuk hűlni 5 percig. Tegyünk a tetejére egy tepsit és fordítsuk meg. Miután kiborultak a ragacsos bucik, hagyjuk hűlni újabb 5 percig, majd kanalazzuk rá a maradék diós karamellt, ami esetlegesen a tepsink aljában maradt.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
5 049 kcal
Fehérje
100 g
Szénhidrát
548 g
Cukor
87 g
Zsír
251 g
Telített zsírsavak
97 g
Transz-zsírsavak
5 g
Egyszeresen telítetlen
65 g
Többszörösen telítetlen
66 g
Koleszterin
871 mg
Rost
9 g
2 g
Víz
61 g
Kalcium
390 mg
PHE
4 836 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma