Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Román krémes

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
A lapok hozzávalóit (liszttől a 4 db tojásig) mérjük egy keverőtálba és alaposan gyúrjuk össze. Csomagoljuk műanyag fóliába és tegyük a fagyasztóba 20-25 percre. Osszuk négy egyenlő részre és alaposan alálisztezve (vagy két sütőpapír között) nyújtsuk 30x30 cm-es négyzetre. (A tészta eléggé ragacsosnak, kezelhetetlennek fog tűnni, de így lesz habkönnyű sülés után. Csak arra ügyeljünk, hogy mindig legyen belisztezve). A lapot csúsztassuk egy tepsi hátuljára, amire szilikonos sütőpapírt fektettünk, szúrkáljuk meg villával és toljuk 180°C-ra előmelegített sütőbe 8-10 percre, illetve tűpróbáig. A tepsiről húzzuk át egy rácsra és azon hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt ismételjük meg a maradék három adag tésztával.
2
A tejfölben keverjük el a diót, a porcukrot és a sót. A hideg vízben keverjük el a zselatint és hagyjuk duzzadni 10 percig, majd mikróban olvasszuk fel és keverjük gyorsan a többihez. Az első lapot tegyük egy 30x30 cm-es szögletes forma aljába (ha nincs ilyenünk, hajtogathatunk egyet alufóliából- én is így tettem) és simítsuk el rajta a krém negyedét, mehet rá a következő lap és a másik negyed krém. Folytassuk így tovább a többi lappal és krémmel. A tetejét takarjuk le műanyag fóliával és tegyük be a hűtőbe éjszakára. Másnap vágjuk szeletekre és mindegyik tetejét csíkozzuk be olvasztott csokoládéval. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
9 247 kcal
Fehérje
183 g
Szénhidrát
1 010 g
Cukor
596 g
Zsír
491 g
Telített zsírsavak
163 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
9 g
Többszörösen telítetlen
4 g
Koleszterin
948 mg
Rost
8 g
10 g
Víz
13 g
Kalcium
165 mg
PHE
2 114 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma