Dine4Fit
star star star star star_half
Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
2,5 x evőkanál (10 g)
3 x 1 g
vaj
5 x nagyobb adag (20 g)
2,5 x 10 g
adag (10 g)
6 x 1 g
3 x 1 g
kis darab (50 g)
darab (17 g)
edit
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
close
adag % 1 g
edit Feljegyzés az étrendbe
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Elkészítés
1
Az élesztőt egy kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A liszttel, a vajjal, a sóval és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, közepes keménységű tésztát dagasztunk. Mikor már szép sima a tészta felülete, elválik az edény falától, letakarva meleg helyen kelni hagyjuk egy órát.
2
A savanyú káposztát folyóvíz alatt átmossuk és egy szűrőben hagyjuk alaposan lecsepegni. Ez után egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, rátesszük a káposztát, a borsot, a cukrot és a sót. Alaposan összekeverjük. Közepes lánygon kb. 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, illetve meg nem karamellizálódik egy kicsit. Félretesszük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk és kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy nagyobb bögrével korongokat szaggatunk a tésztából, a leeső részeket átgyúrjuk és azokat is kiszaggatjuk. Ahány korongot kaptunk (függ a bögre méretétől, hogy pontosan hány darabot), annyi részre osztjuk a tölteléket és mindegyik közepére kanalazunk belőle.
3
A tojást és tojássárgáját elkeverjük alaposan a tejszínnel. A buktákkal - vagy inkább az olasz calzonékra hajazó technikával készült finomsággal - ott tartunk, hogy minden tésztakorong közepén ott egy adag savanyú káposztás töltelék. A következő lépés, hogy a tölteléket körbe kenjük a tojással (de csak enyhén, én úgy tartom szépnek ha sütés közben kicsit kinyílnak) és félbehajtsuk, hogy egy félkört kapjunk. A peremét kicsit nyomkodjuk le villával és tegyük a betöltött buktákat egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Miután az összes bukta a tepsin sorakozik, kenjük meg szépen mindegyik tetejét a tojással, szurkáljuk meg néhol fogpiszkálóval és hagyjuk pihenni újabb 15 percig. 15 perc után toljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe és süssük addig, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
{{data.energy}}3 166 kcal
is {{data.energyAlt}}13 257 kJ ● Energia érték
fiber_manual_record
Fehérje
{{data.protein}}86 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
fiber_manual_record
Szénhidrát
{{data.carbohydrate}}428 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 59 g
fiber_manual_record
Zsír
{{data.fat}}120 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 64 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 3 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 38 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 7 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 713 mg
Rost
{{data.fiber}} 8 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
{{data.salt}} 9 g
Víz
{{data.water}} 554 g
Kalcium
{{data.calcium}} 950 mg
PHE
{{data.phe}} 4 269 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
cm
Testsúly
kg
Napi aktivitási szint
A kitöltött aktivitások alapján Ülő Enyhén aktív Közepesen aktív Nagyon aktív Extra aktív
Profil elmentése az 51 000 élelmiszerhez
keyboard_arrow_left
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
kg
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
Facebook fiók
mail
E-mail cím
Szeretnék feliratkozni a Dine4Fit hírleveleire, amelyek praktikus tippeket tartalmaznak az egészségesebb életmódvitelre
keyboard_arrow_left
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
visibility
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Regisztráció
keyboard_arrow_left
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk:

 {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Bejelentkezés
keyboard_arrow_left
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
visibility
{{errors.message}}
Bejelentkezés
Elfelejtetted a jelszavad?
keyboard_arrow_left
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Küldés
keyboard_arrow_left
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Bejelentkezés
Tápanyag-összetétel
fiber_manual_record Fehérje
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Szénhidrát
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Zsír
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Fehérje
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Szénhidrát
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Cukor
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Zsír
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Kategóriák
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Kezdd el még ma!
Elérhetőség:  Web iOS  és  Android