Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Sós karamellás semifreddo

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

6 adag
2,5 x 100 g
3 x 100 ml
6 x 1 g
darab (55 g)
csomagolás (40 g)

Elkészítés

1
Egyenletes rétegben beleszórunk 150 g kristálycukrot egy teflonserpenyőbe és közepes tűzön, kevergetés nélkül, szép aranybarnára karamellizáljuk. Ekkor kisebb adagokban hozzáöntjük a hideg habtejszínt. Figyelem, ez fokozottan balesetveszélyes művelet, gyerekek semmiképp ne tartózkodjanak a konyha közelében. Nagyon forró, sűrű gőz fog felszállni, minden adag tejszínnél, míg el nem keverjük. Keveréshez szerintem a legjobb egy erős, kisméretű, kézi habverő. Ha már belekerült az összes tejszín, nem habzik és sima a karamellünk, levesszük a tűzről és feloldjuk benne az egy teáskanál finom, konyhasót is. Egy éjszaka alatt teljesen lehűtjük.
2
Másnap folytathatjuk a fagyit. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 30 g kristálycukorral, a tojások sárgáját pedig szintén habosra keverjük, 70 g cukorral. Elővesszük az éjszaka lehűlt, besűrűsödött karamellt és kihabosítjuk elektromos habverővel. Ekkor finom, karamelles habot kapunk. Ezt a habot hozzáforgatjuk durvább mozdulatokkal a sárgájás habhoz, míg teljesen egynemű lesz. Végül jöhet a tojásfehérje hab, amivel finoman fellazítjuk a krémet. Mintha csak piskótát készítenénk, vigyázunk a habra, hogy ne törjön. Műanyagdobozba tesszük és egy újabb éjszaka, de legalább 6-8 óra vár rá a mélyhűtőben. A kifagyott semifreddot fagylaltkanállal adagoljuk, tetejére rusztikusan ráhelyezünk pár kókuszchipset és már fogyaszthatjuk is.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 142 kcal
Fehérje
17 g
Szénhidrát
277 g
Cukor
270 g
Zsír
109 g
Telített zsírsavak
61 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
2 g
Többszörösen telítetlen
0,98 g
Koleszterin
237 mg
Rost
2 g
6 g
Víz
-
Kalcium
30 mg
PHE
440 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma