Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Spenótos-csicseriborsós leves fokhagymás omlettel

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

4 adag
350 x 1 g
150 x 1 g
2 x 3 g
500 x 1 ml
50 x 1 ml
2 x 1 g
0,2 x 1 g
2 x darab (55 g)
100 g
50 x 1 ml
100 ml
1 g
0,2 x 1 g

Elkészítés

1
Hagyjuk a csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben ázni. Másnap szűrjük le, és tegyük a zöldséges alaplébe, adjuk hozzá a fokhagymát, és ízés szerint sót és borsot. Hagyjuk főzni 2 órán át, amíg a csicseriborsó jó puha nem lesz. Adjunk hozzá a spenótot és főzzük még néhány percig.
2
Mixeljük össze a levest és adjuk hozzá a tejet. Egy kicsit még főzzük, majd tálalhatjuk. A csicseriborsónak köszönhetően a levest már nem kell sűríteni, szép lágy krémes lesz.
3
Mint levesbetétnek készíthetünk fokhagymás omlettet az alábbiak szerint. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra, és készítsünk elő sütőtálakat, amelyeket ki tudunk kenni, és fóliával letakarhatók. A sütőben megsütjük a fokhagymát, ez körülbelül 45 percet vesz igénybe. Hagyjuk kihűlni, és közben keverjük össze a zöldséges alaplevet a tejjel, sóval, borssal, tojással, és adjuk hozzá a megpucolt sült fokhagymát.
4
Az egészet összemixeljük és tálakba öntjük. Körülbelül 40 percig sütjük vízfürdőben a sütőben. A legjobb, ha hagyjuk kihűlni az omlettet, egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap tálaljuk a levessel.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
1 103 kcal
Fehérje
68 g
Szénhidrát
138 g
Cukor
19 g
Zsír
25 g
Telített zsírsavak
6 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
5 g
Többszörösen telítetlen
3 g
Koleszterin
474 mg
Rost
31 g
35 g
Víz
537 g
Kalcium
956 mg
PHE
3 396 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma