Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Szalagos fánk

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

14 adag
4,5 x 100 ml
3 x 10 g
10 x adag (3 g)
vaj
3 x nagyobb adag (20 g)
5 x darab (17 g)
20 x 1 ml
5 x 100 g
2 x 1 g
100 g
20 g

Elkészítés

1
A hozzávalókat - a tej kivételével -, valamint a gyúródeszkát és a dagasztóüstöt már a fánk sütése előtti este vigyük meleg, fűtött helyre. Amennyiben a kelt tészta hideggel érintkezik, azonnal romlik a minősége vagy összeesik.
2
A langyos tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt és hagyjuk felfutni meleg helyen. Amint felhabosodott, szórjunk rá egy evőkanál lisztet és várjuk meg míg kétszeresére kel. Közben keverjük habosra a puha vajat és egyenként keverjük el benne a tojássárgákat. Ha az élesztő felfutott, adjuk hozzá a vajas keverékhez, amihez mehet még 100-150 g tej és a rum is. Az egészet szépen dolgozzuk össze.
3
A konyhagépünk dagasztóüstjébe mérjük bele a lisztet, keverjük össze alaposan a sóval, majd az előző keveréket is adjuk hozzá. A gép dagasztókampójával egészen addig dagasszuk, míg a tészta kifényesedik és kisebb-nagyobb hólyagok keletkeznek rajta. A tésztát borítsuk enyhén lisztezett deszkára, nyújtsuk ki nagyjából 2 cm vastagságú téglalapra és szaggassuk ki fánkszaggatóval. Sorakoztassuk egy tálcára a kiszaggatott fánkokat és hagyjuk kelni őket. Ha a fánkok magasra és könnyűre keltek, kisüthetjük őket. Ehhez egy vastag falú edényt töltsünk meg annyi olajjal, hogy kb. 3 ujjnyi vastagon álljon benne, majd forrósítsuk fel. Az olaj ne legyen se túl hideg, de túl forró se. Akkor megfelelő a hőmérséklete, ha egy kis tésztadarabot beledobva gyöngyözni kezd, de nem sistereg. A fánkok közepét nyomjuk be miközben az olaj felé tartunk velük. Fontos, hogy az addig a deszkán fekvő fele legyen felfelé az olajban. Frissen, porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 198 kcal
Fehérje
83 g
Szénhidrát
494 g
Cukor
72 g
Zsír
89 g
Telített zsírsavak
44 g
Transz-zsírsavak
2 g
Egyszeresen telítetlen
29 g
Többszörösen telítetlen
7 g
Koleszterin
1 383 mg
Rost
2 g
2 g
Víz
495 g
Kalcium
682 mg
PHE
4 120 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma