Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Túrós batyu

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

12 adag
5 x 100 g
2 x 10 g
2 x darab (17 g)
3 x 100 ml
vaj
3 x nagyobb adag (20 g)
5 x adag (10 g)
2 x 1 g
2 x 250 g
3 x darab (17 g)
30 x 1 g
30 x 1 ml
adag (5 g)
6 x 1 ml

Elkészítés

1
A friss élesztőt 5 g porcukorral felfuttatjuk 100 g langyos tejben. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagosan legyen, és hozzáöntjük az olvasztott vajat, amivel szintén eldolgozzuk. Langyos helyen egy órán át kelesztjük.
2
Közben egy tálba mérjük a túrótöltelék összes hozzávalóját és botmixerrel szép simára keverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, kb. 8 mm/1 cm vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepébe teszünk egy nagy kanállal a túrótöltelékből és sarkait középre hajtva és összecsípve, batyut formázunk belőle. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a táskákat, egy elhabart tojással vékonyan lekenjük, majd 30 percig meleg helyen kelesztjük. A batyukat betoljuk a 200°C-ra előmelegített sütőbe és szép, mély aranybarnára sütjük. Sütés utána rácsra sorakoztatjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 428 kcal
Fehérje
114 g
Szénhidrát
462 g
Cukor
84 g
Zsír
119 g
Telített zsírsavak
63 g
Transz-zsírsavak
2 g
Egyszeresen telítetlen
27 g
Többszörösen telítetlen
7 g
Koleszterin
1 383 mg
Rost
2 g
3 g
Víz
52 g
Kalcium
629 mg
PHE
5 458 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma