Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Vegán marcipános-csokis babka

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
Tészta: 470 gramm fehérliszt 40 gramm Fiber Fin rost (helyette tk. liszt) 1 csomag szárított élesztő 1 csipet só 1 kk fahéj 3 dl növényi tej 0,5 dl olaj 50 gramm eritrit/ cukor
2
Töltelék: 150 gramm étcsokoládé (ha szükséges cukormentes) 50 gramm tejmentes margarin 4 ek olaj 50 gramm eritrit/ cukor 1 kk fahéj 15 gramm holland kakaópor
3
A tésztához összekeverjük a lisztet, a rostot, az élesztőt, a sót és a fahéjat.
4
A tejet és az olajat külön langyosra melegítjük és elkeverjük benne a cukrot/ édesítőt.
5
Összeöntjük a száraz és a folyékony összetevőket és alaposan dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
6
Ha túl ragadós lenne még egy kis lisztet adunk hozzá.
7
Lisztezett vagy olajozott tálban, konyharuhával letakarva egy órán át kelesztjük meleg helyen.
8
Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket.
9
Az összes hozzávalót egy hőálló tálba tesszük és vízgőg felett olvasszuk össze őket.
10
Nem fogunk sima krémet kapni, de ettől ne ijedjünk meg.
11
Tegyük félre kihűlni, a marcipánt vegyük elő a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen.
12
Ezután eldönthetjük, hogy egy nagyobb vagy két kisebb babkát szeretnénk kapni végeredményként. Ha egyet, akkor hagyjuk egyben a tésztát és így folytassuk tovább, ha kettőt akkor osszuk két részre és ugyan úgy folytassuk a formázást.
13
Ha megkelt a tészta nyomkodjuk át, majd kb fél centi vastagságú téglalappá nyújtsuk ki.
14
Figyeljünk rá, hogy a tésztánk rövidebbik oldala olyan hosszú legyen, mint a sütő formánk hossza.
15
Ezután a tésztát megkenjük a csokis töltelékkel, majd a marcipánt rámorzsoljuk vagy ráreszeljük a tetejére.
16
A tésztát feltekerjük a rövidebb oldal felől, mint egy csigát, majd középen vágjuk ketté hosszában, és a két szárat pedig egymásra téve fonjuk össze. Figyeljünk rá, hogy a vágási felület felül maradjon.
17
Óvatosan helyezzük át a kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt kenyér formába.
18
Ha van még időnk hagyhatjuk kelni, plusz fél órát, de idő szűkében ez a lépés kimaradhat.
19
175 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük a süteményünket. Ha két kisebb babkával dolgozunk akkor 30-35 perc alatt, ha egy nagyot készítünk akkor 40-45 perc alatt sütjük készre.
20
Ha kivétel után száraznak látnánk a tésztát, akkor még melegen locsoljuk meg egy kis növényi tejjel, ezáltal szuper puhává válik a tészta. De ügyeljünk rá, hogy ne eláztassuk a tésztát, hanem csak annyit használjunk, amennyit beszív magába a babka.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 744 kcal
Fehérje
68 g
Szénhidrát
541 g
Cukor
11 g
Zsír
187 g
Telített zsírsavak
62 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
27 g
Többszörösen telítetlen
53 g
Koleszterin
-
Rost
11 g
1 g
Víz
265 g
Kalcium
144 mg
PHE
716 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma