Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zabkeksz

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
Kezdjük is a kekszmassza összeállítását. Egy nagy keverőtálban habosítsuk ki a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, majd keverjük el alaposan. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót, majd szitáljuk hozzá a vajas alaphoz. Keverjük össze alaposan a masszát. Nyugodtan használhatjuk továbbra is az elektromos habverőt, nem okozunk kárt vele a tésztának. Végül szórjuk hozzá a zabpelyhet és forgassuk ezt is bele (ennél a résznél kerül sor a mazsolára és a mogyoróra is, ha ti szeretnétek bele tenni) - ekkor már egy fakanálra vagy spatulára váltva.
2
A keksztésztából formázzunk dió nagyságú golyókat és sorakoztassuk fel egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Vegyük számításba, hogy a golyók sütéskor el fognak terülni egy korongnak, így érdemes 9-10 cm közt hagyni minden egyes kekszmassza között. Ezen a ponton nyomtam egy szem mazsolát is bele, hogy valami dísze mégiscsak legyen. A tésztagolyó hadsereg, tepsivel és minden mással együtt mehet a mélyhűtőbe egy teljes órára.
3
A kifagyott golyókat toljuk be azonnal a 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára 10-12 perc alatt. Mikor kivesszük a sütőből nagyon lágynak fognak tűnni a kekszek, de pár perc alatt megszilárdulnak, akárcsak a jól ismert bolti társaik. Tegyük fémdobozba vagy helyezzük a konyhapultra egy óriás befőttesüvegbe, hogy mindenki tudjon egyet lopni, ha arra jár. Jó étvágyat kívánok!

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
5 027 kcal
Fehérje
143 g
Szénhidrát
631 g
Cukor
64 g
Zsír
219 g
Telített zsírsavak
74 g
Transz-zsírsavak
3 g
Egyszeresen telítetlen
32 g
Többszörösen telítetlen
5 g
Koleszterin
501 mg
Rost
52 g
4 g
Víz
23 g
Kalcium
303 mg
PHE
4 915 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma