Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Zserbó

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

18 adag
3,5 x 100 g
kis darab (50 g)
6 x 1 ml
vaj
2 x 100 g
100 ml
10 g
3 x 1 g
2 x 1 g
1,2 x 100 g
1,2 x 100 g
adag (5 g)
3 x 100 g
100 g

Elkészítés

1
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, egy teáskanál kristálycukor társaságában. A lisztet és a zsiradékot elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a vaníliát, a tojást, a sütőport, a sót és alaposan összegyúrjuk.
2
A tésztát három egyenlő részre osztjuk és mindegyikből egy, nagyjából 30x30 cm nagyságú lapot nyújtunk. - Közben a diót, a porcukrot és a citromhéjat összekeverjük. - A tepsit alaposan kizsírozzuk és kilisztezzük. Fektessük az első lapot az előkészített tepsi aljára, kenjük meg a lekvár felével, szórjuk rá a diós keverék felét. Erre fektessük a második lapot, mehet rá a lekvár másik fele, arra pedig a diós keverék másik fele. Végül borítsuk be a harmadik lappal. A tepsiben hagyjuk kelni a zserbót szobahőmérsékleten, 60-70 percig. Kelés után sűrűn szúrkáljuk meg villával a tetejét és toljuk be a 180°C-ra előmelegített sütőbe, süssük aranybarnára.
3
Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben, majd borítsuk egy deszkára a kihűlt, kész süteményt. Ekkora a teljesen sima felület lesz felfelé, amit kenjünk meg az olvasztott csokival, amiben elkevertük a vajat. Szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni, majd szeletelhetjük is, de egy-két nap múlva még finomabb, puhább lesz.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
5 424 kcal
Fehérje
72 g
Szénhidrát
631 g
Cukor
175 g
Zsír
282 g
Telített zsírsavak
123 g
Transz-zsírsavak
5 g
Egyszeresen telítetlen
56 g
Többszörösen telítetlen
8 g
Koleszterin
696 mg
Rost
8 g
3 g
Víz
223 g
Kalcium
218 mg
PHE
3 279 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma