Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő 250 g
Sütemények és torták tésztájának omlósabbá tételéhez, levesek, szószok és főzelékek sűrítéséhez. Felhasználás süteményekhez A receptben megadott búzalisztmennyiség 1/3 részét Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítővel helyettesítjük. A sütemények és torták tésztája így könnyű és omlós lesz, és sokáig megtartja formáját. Felhasználás levesekhez, szószokhoz és főzelékekhez A Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk. Piskóta tészta és kevert tészta (pl. tortalapok, márványsütemény): Hozzávalók: A receptben megadottak; Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő: A búzaliszt 1/3 részét helyettesítse keményítővel Vágható gyümölcsréteg tortákba (pl. feketeerdő torta): Hozzávalók: 300-500 g előkészített gyümölcs, 250 ml gyümölcslé/bor/víz, cukor ízlés szerint; Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő: 30 g (kb. 2 púpos evőkanál) Gyümölcsös töltelék aprósüteményekbe (pl. linzer, képviselőfánk): Hozzávalók: 250 g előkészített gyümölcs, 200 ml gyümölcslé/bor/víz, cukor ízlés szerint; Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő: 20 g (kb. 2 csapott evőkanál) Desszertek (pl. borkrém, felfújt): Hozzávalók: 500 ml tej/bor/gyümölcslé, cukor és egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr Oetker Gustin étkezési keményítő: 35 g (kb. 3 csapott evőkanál) Édes és pikáns mártások (pl. vaníliaszósz, mustármártás): Hozzávalók: 500 ml gyümölcslé/tej/bor/víz/szószalap, cukor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő: 15 g (kb. 1 púpos evőkanál) Levesek (pl. paradicsomleves, krémlevesek); Hozzávalók: 250 g előkészített zöldség, 500 ml víz/tej/gyümölcslé/leves alap, cukor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő: 20 g (kb. 2 csapott evőkanál) Főzelékek (pl. borsófőzelék, lencsefőzelék): Hozzávalók: 500 ml; Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő: 25-30 g (kb. 2 púpos evőkanál)
Száraz, hűvös helyen tartandó!