Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Mi is az a Dine4Fit és hogyan tudja használni ezt az eszközt?

Találjon egy pár percet arra, hogy nézze meg ezt a videót, ami bemutatja Önnek hogyan is tudná a legjobban kihasználni a Dine4Fit alkalmazást.

A Dine4Fit egy online táplálkozási napló, amely segít céljai elérésében, valamint egy eszköz, ahol napról napra figyelni tudja az étrendje összetételét. Ügyeljen arra, hogy a nap folyamán jegyezze fel az összes elfogyasztott ételt, valamint végrehajtott aktivitást az étrendjébe. Ennek köszönhetően tudja a Dine4Fit hozzáadni a napi energia beviteléhez az elfogyasztott ételek értékét és kivonni belőle az aktivitások által elégetett kalóriákat.

Alkalmazásunk segít az energiaegyensúly odafigyelésére a nap folyamán. Ha a bevitt energia értéke meghaladja a leadott energia értékét, akkor hízni kezd, ha ez fordítva történik – fogyni fog. A leadott energia értékéhez szükséges hozzáadni az ún. alapanyagcsere értékét is (az az energia, amelyet a test nyugalmi állapotban eléget).

Hogyan kezdjem el?

A regisztráció után kattintson a Saját profiljára. Itt tudja beállítani azokat az információkat, amelyek fontos szerepet játszanak a napi energia bevitel meghatározása szempontjából. Állítsa be a cél testsúlyát, a napi energia leadását (a táblázat segítségével), valamint válassza ki az energiaegységet, amelyet használni szeretne a továbbiakban.

Étrend

Az élelmiszerek hozzáadása, módosítása és eltávolítása

Az étrendjében láthatja a napi étkezéseit, mint pl. a reggelit, és a jobb oldalon egy + (plusz) gombot, ami arra szolgál, hogy élelmiszereket adjon hozzá az étrendjéhez. Ha bizonyos élelmiszereket törölni szeretne az étrendjéből, akkor jelölje meg őket, majd kattintson a szürke kosár ikonra, ami az étrend felső sávjában található.

Helytelen mennyiség esetén nagyon egyszerűen korrigálható ez az apró hiba. Azután, hogy hozzáadta az élelmiszert az étrendjéhez, kattintson a mennyisége módosítására és csak írja át a helytelen értéket.

Ugyanez az eljárás fizet az aktivitások módosításánál is. 


Étrendek másolása és nyomtatása

Amennyiben az étrend már nem teljesen üres, akkor másolható és nyomtatható.

Másolni tudja egyes napi étkezéseket vagy a teljes étrendet is. Két papírlap ikon. Ezt a funkciót megtalálja az egyes étkezések (Reggeli, ebéd…) sora végén a hármaspont ikonja alatt, vagy az étrend fejlécében. Az étrendet le tudja tölteni Excel vagy PDF fájlba, majd onnan kinyomtathatja. A letöltéshez használja a ”lefele mutató nyíl ikonját” az étrend fejlécében.

Megjegyzések az étrendben

Minden étkezéséhez vagy akár az egész napjához is hozzáadhatja a megjegyzéseit. Ezt úgy tudja megcsinálni, hogy rákattint a megjegyzés ikonjára (hajlított papírlap), ami az étrendje felett található, vagy szétkattintja a hármaspontot egyes étkezések sorában. Van valami, ami esetleg befolyásolta az aznapi étkezését? Tudna rajta esetleg javítani a jövőben? Beteg volt aznap? Vagy éjszakai szolgálatban volt? Inkább egy gyümölcsös müzlit fogyasztott volna a kuglóf helyett? A megjegyzések célja épp az, hogy minden gondolatot egy helyen tartson.

Az energia és tápértékek grafikonjai

A grafikonokat az oldal jobb oldalán találja. A legnagyobb közülük a Mindenes grafikon (ez a grafikon a bevitt és a leadott energia közti különbséget ábrázolja). Ahhoz, hogy a fogyása megfelelő úton haladjon, próbálja meg ezt a grafikont kitöltve tartani 100%-ra. Azonkívül, a fő grafikon alatt megtalálja az egyes táplálkozási értékek grafikonjait is – fehérjék, szénhidrátok, zsírok és rostok. Ezeknél a grafikonoknál is ügyeljen arra, hogy kitöltve tartsa őket 100%-ra. Segítségére válhat a színek követése: narancssárga (alacsony tápanyagtartalom), zöld (ideális tápanyagarány) és piros (magasabb a napi adagnál).

Ikonok a grafikonok alatt - mit jelentenek?

“Evőeszköz” az összenergia, az aktivitások kivonása nélkül.
“Bábu” az energia leadás.
“Csepp” a folyadékbevitel.
“Mérleg” az aktuális testsúlya és alatta a cél testsúlya található

Kedvenc élelmiszerek

Azt az élelmiszert, amelyet gyakran használ az étrendjén belül, hozzátudja adni a kedvencekhez. 

Az élelmiszert először keresse ki, adja hozzá az étrendjéhez, majd az élelmiszer neve melletti bal oldalon kattintson a csillag ikonra (a kedvencek ikonja).

Ezt megtudja tenni úgy is, hogy az élelmiszert kikeresi az Élelmiszerek adatbázisában, majd bejelöli az élelmiszer mellett található csillagot.

A kedvencek listája megtekinthető a következő lépéseken keresztül: Adatlap : Kedvencek.Én ételeim

Az olyan ételeket, amelyek több összetevőből állnak össze, elmentheti egy ételként is. Így a következő feljegyzésénél már nem szükséges az összes összetevő feljegyzése, hanem csak egyszerűen rákattint Az én ételeim mappában elmentett receptjére és az automatikusan betölti az ételt a kiválasztott napi étkezéséhez. Az én ételeim mappába kétféleképpen tudja hozzáadni az ételét.

Először válassza ki az összetevőket egy napi étkezéséhez. Kattintson a sor végén található három pontra, majd válassza ki az „Étel elmentése” lehetőséget.

Az ételt tetszőlegesen elnevezheti majd elmentheti. Ezután már mindig rendelkezésére fog állni Az én ételeim mappában. A következő feljegyzésnél csak egyszerűen kiválasztja és az étel megjelenik az étrendjében. Nemszükséges minden alkalommal az egész étel feljegyzése, kiválaszthatja csak az étel egy bizonyos részét.

Menjen az Én ételeim mappába, majd kattintson az „Étel létrehozása” választásra. Válassza ki az étel egyes összetevőit.

Rendszeres aktivitások

Ha sportol, vagy bármilyen más fizikai aktivitással foglalkozik rendszeresen, menjen a profiljába : Rendszeres aktivitások és itt be tudja állítani a fizikai aktivitását/sport tevékenységét bizonyos napokra a hét folyamán. Ezek az aktivitások automatikusan kitöltődnek az étrendjébe az Ön által meghatározott napokon, és így már nem kell azzal foglalkoznia, hogy manuálisan hozzáadja őket.

Étrendek megosztása és értékelése

A bejelentkezése után menjen az Adatlapjára (kattintson a képernyő jobb sarkában található e-mail címére): Megosztás. Írja be a következőket: a személyek nevét (név, becenév…), a táplálkozási tanácsadó/orvos/barát e-mail címet, amelyekkel étrendjét megszeretné osztani. Válassza ki azokat a napokat, amelyeken követhetik és értékelhetik az étrendjét és jelölje be az Értesítések küldése, lehetőséget, ha látni szeretné, ha valaki értékelte az étrendjét. Ezután kattintson a Mentés gombra.

Szinkronizálás a Garmin Connectel

Hogyan szinkronizálható a Garmin?

A Garmin számos olyan készülék gyártója, amely a felhasználók fizikai aktivitása rögzítésére szolgál (pl. séta, futás, úszás, kerékpározás). Amennyiben Ön rendelkezik valamilyen Garmin készülékkel, akkor az eszköze által összegyűjtött adatokat automatikusan importálhatja a Dine4Fit alkalmazásba.

Szinkronizálás bekapcsolása az Androidos alkalmazásban

A Dine4Fit alkalmazásban válassza ki a menüben az Adatlap lehetőséget, majd a Csatlakoztatott alkalmazások részen kattintson a Garmin engedélyezése lehetőségre. A képernyőn megjelenik egy bejelentkezési felhívás a Garmin fiókjához a Garmin Connecten keresztül. Adja meg a bejelentkezési adatait, majd kattintson a Bejelentkezni gombra. A szinkronizálás készen is van!

Szinkronizálás bekapcsolása a weboldalon

A Dine4Fit.hu oldalon történő bejelentkezés után menjen az Adatlapjára és kattintson a Csatlakoztatott alkalmazások lehetőségre. A Garmin szinkronizálás lehetőségnél kattintson az Aktiválni gombra és automatikusan át lesz irányítva a www.connect.garmin.com oldalra. Itt be kell jelentkeznie a Garmin fiókjába, majd újra át lesz irányítva a Dine4Fit.hu oldalra. Ezekután az Adatlap > Csatlakoztatott alkalmazások részlegen látnia kellene, hogy a Garmin szinkronizálás aktívvá vált.

Ha megszeretné szüntetni a szinkronizálást, kattintson a fiókja beállításainál található linkre (a Garmin szinkronizációra vonatkozó beállításoknál), avagy látogasson el a connect.garmin.com oldalra, majd kövesse a következő lépéseket: Beállítások > Fiókadatok > Alkalmazások és távolítsa el a Dine4Fit alkalmazásra vonatkozó engedélyezést.

Szinkronizálás bekapcsolása az iOS-os alkalmazásban

A Dine4Fit iOS-os alkalmazásba importált adatok a Garmin eszközéből a következő módon követhetőek – először jelentkezzen be a fiókjába a www.Dine4Fit.hu címen, majd menjen a Fiók beállításai lapra és folytassa úgy, ahogy a „Hogyan szinkronizálható a Garmin és a Dine4Fit – web“ útmutató körbeírja. A sikeres szinkronizálás után jelentkezzen be ugyanazokkal az adatokkal a Dine4Fit iOS-os alkalmazásba és az adatai pár percen belül a Garmin Connectel történő szinkronizálás után megjelennek az alkalmazásban.

Szinkronizálás a Google Fit-el

Hogyan szinkronizálható a Google Fit a Dine4Fit alkalmazással?

A Google Fit egy olyan alkalmazás, amely az Android operációs rendszerrel rendelkező telefonokon és okos órákon található és a felhasználó fizikai aktivitásai figyelemmel kísérésére szolgál. A Google Fit alkalmazásban rögzített fizikai aktivitások (például gyaloglás, futás, kerékpározás ...) a felhasználó beavatkozása nélkül automatikusan importálhatók a Dine4Fit alkalmazásba.

Szinkronizálás bekapcsolása az Androidos alkalmazásban

A Dine4Fit alkalmazás Androidos változatában menjen az Adatlapjára, majd kattintson a Csatlakoztatott alkalmazások lehetőségre. Kattintson a Google Fit engedélyezése lehetőségre és válassza ki a fiókját, amelyiket a Google Fit alkalmazással is használ. Ezt követően a Dine4Fit alkalmazás engedélyt fog kérni a Google Fit alkalmazásból szerzett információk megjelenítéséhez, ezért kattintson az Engedélyezni lehetőségre. Válassza ki milyen adatokat szeretne importálni. Az alkalmazások összekapcsolása ezek után elkészült és Önnek látnia kellene a Google Fit szinkronizálási lehetőségeit.

Szinkronizálás a Samsung Health-el

Hogy működik a Samsung Health-el történő szinkronizálás?

A Samsung Health egy olyan alkalmazás, amely az Android operációs rendszerrel rendelkező telefonokon és okos órákon található és a felhasználó fizikai aktivitásai figyelemmel kísérésére szolgál. A Samsung Health alkalmazásban rögzített fizikai aktivitások (például gyaloglás, futás, kerékpározás ...) a felhasználó beavatkozása nélkül automatikusan importálhatók a Dine4Fit alkalmazásba.

Szinkronizálás bekapcsolása az Androidos alkalmazásban

A Dine4Fit alkalmazás Androidos változatában menjen az Adatlapjára, majd kattintson a Csatlakoztatott alkalmazások lehetőségre. Kattintson a Samsung Health engedélyezése lehetőségre és válassza ki a fiókját, amelyiket a Samsung Health alkalmazással is használ. Ezt követően a Dine4Fit alkalmazás engedélyt fog kérni a Samsung Health alkalmazásból szerzett információk megjelenítéséhez, ezért kattintson az Engedélyezni lehetőségre. Az alkalmazások összekapcsolása ezek után elkészült és Önnek látnia kellene a Samsung Health szinkronizálási lehetőségeit.

Prémium előfizetés

Ha az alkalmazás Prémium változatával rendelkezik, nem kell továbbá tartania a zavaró hirdetésektől. Az egész alkalmazásban/weboldalon kikapcsoljuk őket az Ön fiókjára és így nem kell tartania attól, hogy a Prémium egyéb funkciói felfedezésénél bármi is megzavarná Önt.

További tápanyagok és alkohol grafikonjai

A profiljában, a Saját tápanyagok lapon, további nyomon követhető lehetőségeket talál. Hozzáadhatja őket az alap áttekintésbe vagy egyes grafikonokhoz – cukor, só, kalcium, telített zsírsavak és PHE. A Beállítások közt be tudja kapcsolni az alkoholkövetést is.

Étrend elemzése

Az étrendjei elemzését a Statisztikákban találja. Itt tudja grafikonokon vagy táblázatokon át követni a kitűzött céljai elérését az adott hétre, hónapra, évre, avagy az Ön által kiválasztott időszakra. Megtekintheti az étrendje részletes elemzését, vagy összpontosíthat csak az egyes étkezések elemzésére. Ezenkívül az étrendje elemzésénél megtalálja a legfontosabb ételek listáját is, az átlagos napi hozzájárulásuk alapján az energia és a tápanyagok összértékéhez, az Ön átlagos folyadékbevitelét és az elfogyasztott alkoholmennyiséget.

Sikeres felhasználóink étrendjei

A Prémium mappában megtalálja a sikeres felhasználóink étrendjeit, melyekből inspirálódhat. Ebben a szolgáltatásban mindig 5 Dine4Fit felhasználó fog megjelenni Önnek, akik életkorukkal, testsúlyukkal és fizikai aktivitás szintjükkel hasonlóak Önhöz. Inspirálódhat az étrendjeikkel, amik nemcsak a testsúlyuk csökkentéséhez vezettek, de segítettek nekik az új testsúlyuk megtartásában is. Ezeket a minta felhasználókat természetesen leválthatja az esetben, ha valamilyen okból kifolyólag nem felelnek meg Önnek. Egy (naptári) hónapon belül 5 minta felhasználót válthat le más felhasználóra. A cserét a felhasználó neve melletti jobb oldalon található piros gomb megnyomásával tudja végrehajtani. A felhasználók étrendjeiből egyenesen a saját étrendjébe is másolhatja az élelmiszereket, erre a zöld „plusz” gombot tudja használni.

További kiterjesztés

A Prémium változatban automatikusan megjelenik az adalékanyagok nyomon követése. Ez a funkció nem elérhető az alap változatban. Azonkívül, hozzáférést kap az étrendjéhez, annak elemzéséhez és olyan adatokhoz is hozzájuthat, amelyeket 2 évvel ezelőtt (vagy régebben) követett nyomon.

{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma