Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Aranygaluska

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
Először elkészítjük a lágy kelt tésztát. Ehhez a növényi tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne az élesztőt. Dagasztógépbe öntjük a tojássárgájával együtt, majd hozzáadunk 500 grammot a lisztből. (Természetesen kézzel is meggyúrhatjuk a tésztát, de vigyázzunk elég ragadós, javaslom kókuszolajjal kenjük be a kezünket.)
2
A maradék 20 gramm lisztet gyúrás közben adjuk már hozzá, hogy a végeredmény ne legyen extrán ragadós.
3
Meleg helyen 40-60 percet kelesztjük.
4
Közben elkeverjük a darált diót a fahéjjal és az eritrittel.
5
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
6
Ha megnőtt a tésztánk, olajos kézzel golyókat formálunk belőle, amiket egyből belehempergetünk a diós keverékbe, majd szorosan egymás mellé egy hőálló tálba sorakoztatjuk.
7
Ha marad a diós keverékből, azt szórjuk nyugodtan a megtelt tepsi tetejére.
8
15 percig sütjük a beállított hőfokon, majd levesszük 160 °C-ra a sütőt és még 20 percig hagyjuk sülni a süteményünket.
9
Sülés közben készíthetünk hozzá vaníliapudingot, melyek közül a Szafi Free Vaníliás Zabpudingpor-t ajánlom leginkább.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 354 kcal
Fehérje
102 g
Szénhidrát
393 g
Cukor
20 g
Zsír
156 g
Telített zsírsavak
17 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
2 g
Többszörösen telítetlen
0,98 g
Koleszterin
248 mg
Rost
2 g
0,52 g
Víz
9 g
Kalcium
66 mg
PHE
138 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma