Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Aranygaluska (cukormentes és teljes kiőrlésű)

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

vaj
50 x 1 g
50 x 1 g
25 x 1 g
10 x 1 g
15 x 1 g
100 ml
darab (17 g)
csipet (2 g)
250 x 1 g
vaj
50 x 1 g
50 x 1 g
50 x 1 g
300 ml
2 x darab (17 g)
30 x 1 g

Elkészítés

1
A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Az átszitált liszthez öntsünk minden hozzávalót és robotgéppel dagasszuk egyneműre.
2
Hagyjuk megkelni.
3
A diót keverjük el az édesítővel és készítsük elő az olvasztott vajat is.
4
Nyújtsuk ki a tésztát és pogácsa szaggatóval vagy más kerek formával szaggassuk ki. Forgassuk bele a vajba, utána a diós keverékbe és rakjuk egy jénaiba vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Csináljuk meg az összessel és egymás mellé tegyük őket. Süssük 180 fokon előmelegített sütőbe alufóliával letakarva süssük kb. 30 -40 percig.
5
Készítsük el a sodót.
6
Az édesítőt kikeverjük a tojássárgájával, édesítővel és egy pici tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Tegyük vízgőz fölé és sűrítsük be a felforralt tejjel. Ha nagyon sűrű lenne, még tejet rakjunk bele hiszen nem pudingot szeretnénk.
7
Tálaláskor pedig öntsük a tésztára.
Galuska: vaj, darált dió, élesztő, citrom héja, xilit, tej, tojássárgája, csipet só, lisztForgatáshoz: vaj, darált dió, xilitVaníliasodó: tej, tojássárgája, pudingpor, édesítő ízlés szerintA hozzávalók sorban mennek a listában :)

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 963 kcal
Fehérje
83 g
Szénhidrát
237 g
Cukor
22 g
Zsír
176 g
Telített zsírsavak
63 g
Transz-zsírsavak
3 g
Egyszeresen telítetlen
35 g
Többszörösen telítetlen
7 g
Koleszterin
984 mg
Rost
29 g
2 g
Víz
407 g
Kalcium
586 mg
PHE
4 117 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma