Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Cukormentes zselés szaloncukor

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

12 adag

Elkészítés

1
A málnát egy nyeles forralólábasba mérjük, rászórjuk a xilitet és közepes lángon, folyamatosan kevergetve lekvár állagúra főzzük. Leturmixoljuk és szitán átnyomkodjuk, a magokat kidobjuk. A pürét teljesen hidegre hűtjük, elkeverjük benne a zselatint és hagyjuk állni 10 percig. Az egészet most addig melegítjük kevergetve, amíg feloldódik benne a zselatin. Levesszük a tűzről és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd a szaloncukor készítés 4. pontjánál felhasználjuk.
2
1 - az apróra vágott csokit vízgőz fölött megolvasztjuk 2 - harmad részével vékonyan kikenjük a jégkocka forma mélyedéseit, hűtőbe tesszük 15 percre 3 - a második harmaddal megismételjük ugyanezt, ezúttal már a megdermedt első rétegre kenjük a csokit és újabb 15 percre a hűtőbe tesszük 4 - a töltelékkel 3/4 részig töltjük a csokival kikent mélyedéseket és a hűtőbe tesszük megdermedni 2-3 órára 5 - a csoki utolsó harmad részét újra megolvasztjuk és lekenjük vele a töltelék tetejét a mélyedésekben, egészen addig, amíg a forma tetején egy kenőkéssel szép egyenesre tudjuk húzni a csokit 6 - hűtőbe tesszük éjszakára 7 - másnap finoman kinyomkodjuk a szilikon formából a szaloncukrokat, egyesével becsomagoljuk alufóliába, majd zsírpapírba - utóbbit két oldalon elkötjük egy madzaggal és bevágdossuk a végét 8 - szobahőmérsékleten - a töltelék függvényében - akár egy hétig is eláll, de ha ajándékba adod, addig tárold hűtve

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
1 370 kcal
Fehérje
30 g
Szénhidrát
139 g
Cukor
27 g
Zsír
66 g
Telített zsírsavak
0 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
0 g
Többszörösen telítetlen
0 g
Koleszterin
-
Rost
7 g
0,05 g
Víz
0 g
Kalcium
0 mg
PHE
122 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma