Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Félbarna kenyér

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

10 adag
2,5 x 10 g
6 x 1 g
5 x 100 g
15 x 1 g
2 x evőkanál (10 ml)

Elkészítés

1
25 g friss élesztőt 1 tk cukorral és 1 ek liszttel felfuttatunk 350 g langyos vízben.
2
A konyhagép üstjébe mérünk 500 g kenyérlisztet és 1 tk sót. Összekeverjük.
3
A liszthez mehet a felfutott élesztő és elkezdjük dagasztani közepes fokozaton, legalább 15 percig.
4
Mehet hozzá 2 ek olíva olaj és tovább dagasztjuk, egészen addig amíg felveszi azt.
5
Letakarjuk és meleg helyen 50 percig kelesztjük.
6
Kiborítjuk és újbeggyel, lazán kenyér formára alakítjuk. Ezt úgy a legkönyebb elérni, ha egy hengert formázunk belőle óvatosan és a két végét folyamatosan csípkedjük össze, amíg egy vekni formát kapunk.
7
Újra letakarjuk és hagyjuk 20 percig meleg helyen kelni.
8
A megkelt tésztát újra megigazítjuk, finoman újraformázzuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
9
Egy éles késsel bevagdossuk, vízzel lekenjük.
10
Betoljuk a 180°C-ra előmelegített, gőzös sütőtérbe, légkeverésen.
11
Addig sütjük, amíg aranybarna lesz, az alja pedig kopog. Ez nagyjából 30-45 perc, sütőtől függően.
12
Miután megsült, hagyjuk a tepsiben 10 percig, majd tegyük át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön. Tároljuk konyharuhába tekerve, hűvös helyen. Legalább 4-5 napig eláll.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
1 936 kcal
Fehérje
59 g
Szénhidrát
352 g
Cukor
1 g
Zsír
25 g
Telített zsírsavak
6 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
15 g
Többszörösen telítetlen
2 g
Koleszterin
0 mg
Rost
2 g
15 g
Víz
0,23 g
Kalcium
11 mg
PHE
175 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma