Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Vegán répatorta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
Krém: 250 gramm tejmentes margarin 200 gramm porcukor 1 tk vanília aroma 2 tk rum aroma 3 ek növényi tej
2
Előmelegítjük a sütőt 170 °C fokra.
3
A datolyát a vízzel egy botmixer segítségével lepürésítjük. Ha friss datolyát használunk, akkor nem szükséges előtte áztatni, azonban ha aszalványt szereztünk be, akkor azt egy 20-30 percre minimum áztassuk be a vízbe a turmixolás előtt.
4
Egy tálban össze keverjük az összes száraz hozzávalót.
5
Majd hozzá keverjük a datolyás pürét, az olajat és a kifacsart narancs levet is.
6
Végül beleforgatjuk a reszelt répát és jól elkeverjük.
7
Sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük (nálam 21 cm-es) és jól elegyengetjük a tésztát.
8
A sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Ha fél óra után azt látjuk, hogy nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával fedjük le a sütési idő végéig.
9
A krémhez a szobahőmérsékletű margarint habverővel alaposan kikeverjük a többi hozzávalóval együtt.
10
Ha kihűlt a tésztánk, ketté vágjuk (nagyobb formában sütve nem kell ketté vágni, hanem csak a tetejét megkenni a krémmel) az alsó rétegre kenjük a krém felét, erre jöhet a második tészta lap és a tetejét is beborítjuk a kérmmel.
11
Díszítésként darált diót használunk.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
5 237 kcal
Fehérje
47 g
Szénhidrát
476 g
Cukor
255 g
Zsír
346 g
Telített zsírsavak
214 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
0,09 g
Többszörösen telítetlen
0,39 g
Koleszterin
0 mg
Rost
20 g
7 g
Víz
346 g
Kalcium
18 367 mg
PHE
234 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma