Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Bagel

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

9 adag

Elkészítés

1
Keverjük csomómentesre egy nagy tálban a tojást, a kristálycukrot, az elmorzsolt élesztőt és a víz harmadát, majd keverjük el benne az olajat is. A lisztet keverjük össze a sóval és szitáljuk a dagasztógép üstjébe. Mehet hozzá a tojásos keverék és a maradék víz is. A tésztát dagasszuk simára, formázzunk belőle cipót és tegyük egy vékonyan kiolajozott edényben. Letakarva, meleg helyen hagyjuk 40 percig kelni. Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre, virgoljuk ki a darabokat és hagyjuk pihenni a deszkán 10 percig. A bucik közepét a két hüvelykujjunkkal lyukasszuk át és körbe-körbe forgatva, folyamatosan tágítsuk ki a lyukat. A lyukak értelem szerűen összébb mennek a kelesztés és sütés közben, így érdemes minél tágabbra. Sorakoztassuk őket a deszkára, takarjuk le egy nedves és tiszta konyharuhával majd meleg helyen hagyjuk 30 percig kelni. Tegyünk fel forrni egy enyhén cukros vizet. A megkelt bageleket ebben főzzük gyöngyöző vízben oldalanként fél percig, szűrőkanállal elmeljük ki és fektessük a tányéron eloszlatott magkeverékbe, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, magos résszel felfelé. Mehetnek a 220°C-ra előmelegített sütőbe 15-16 percre, illetve amíg szép aranybarnák nem lesznek. A sütés utolsó 5-6 percében állítsuk át a sütőt légkeverésre, így fejezve be a sütést. Sütés után egy lapáttal helyezzük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 798 kcal
Fehérje
83 g
Szénhidrát
439 g
Cukor
9 g
Zsír
74 g
Telített zsírsavak
15 g
Transz-zsírsavak
0,27 g
Egyszeresen telítetlen
5 g
Többszörösen telítetlen
1 g
Koleszterin
240 mg
Rost
8 g
39 g
Víz
2 g
Kalcium
29 mg
PHE
3 663 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma