Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Fahéjas ostoros kalács

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

8 adag
2 x kis pohár (200 ml)
5 x 10 g
10 x 1 ml
6 x 100 g
8 x 10 g
2 x 1 g
3 x darab (17 g)
vaj
nagyobb adag (20 g)
5 x adag (3 g)
vaj
25 x adag (10 g)
2 x 100 g
kis darab (50 g)
darab (17 g)
14 x 1 ml

Elkészítés

1
100 g tejet elkeverünk a vaníliaesszenciával, 10 g cukorral és hozzámorzsoljuk az élesztőt, amit hagyunk felfutni. Miután felfutott az élesztő a vaníliás, cukros tejben, a többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Egészen addig dagasszuk a tésztát, amíg elválik az edény falától és aljától. 6 egyforma cipót formázunk belőle és konyharuhával letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk 50 percig.
2
A töltelékhez a vajat habosra keverjük az őrölt fahéjjal és a cukorral. A cipókat egyesével kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a töltelék arányos részével, majd feltekerjük. Három rúdból kalácsot fonunk. A megfont kalácsokat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, letakarjuk és hagyjuk kelni fél órát.
3
A kenés alapanyagaikat szépen kikeverjük, megkenjük vele a kalácsokat és be is tolhatjuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 30-35 percre, illetve tűpróbáig. Ha nagyon barnulna a teteje, helyezzünk rá egy lap sütőpapírt és úgy süssük tovább.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
5 785 kcal
Fehérje
99 g
Szénhidrát
732 g
Cukor
294 g
Zsír
263 g
Telített zsírsavak
143 g
Transz-zsírsavak
7 g
Egyszeresen telítetlen
85 g
Többszörösen telítetlen
15 g
Koleszterin
1 855 mg
Rost
12 g
2 g
Víz
435 g
Kalcium
875 mg
PHE
4 926 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma