Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Gesztenyeleves

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

4 adag
10 x csomagolás (100 g)
3 x adag (50 g)
evőkanál (10 ml)
2 g
2 x 450 ml
10 x 1 g
3 x 3 ml
40 x 1 ml

Elkészítés

1
A hagymákat negyedeljük héjastól, majd a héj legfelső rétegét távolítsuk el (magyarul a héjára szükségünk van, csak a legkülsőt szedjük le) és tegyük egy tepsire, csorgassuk meg olíva olajjal és toljuk be a 190 fokra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára. Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg az ánizzsal és tegyük félre. Egy nagyon éles késsel vágjuk be X alakban a gesztenyék héját. Egy nagy lábasban forraljunk vizet és főzzük benne 5 percig. Szűrjük le és pucoljuk meg hideg, folyó víz alatt. Mérjük egy lábasba az alaplevet és adjuk hozzá a sült hagymát és a gesztenyét (utóbbiból pár 7-8 szemet tegyünk félre betétnek). Főzzük egészen addig, amíg a gesztenye teljesen megpuhul - sózzuk ízlés szerint. Turmixoljuk össze és szűrjük át, tegyük félre. A félretett gesztenyét mérjük egy kis lábasba a cukorral, a szójaszósszal és a vízzel, majd rotyogtassuk sziruposra. Tálaljuk a levest egy kis tejszínnel vagy natúr joghurttal és a szirupos gesztenyével.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 457 kcal
Fehérje
45 g
Szénhidrát
431 g
Cukor
90 g
Zsír
49 g
Telített zsírsavak
8 g
Transz-zsírsavak
0,6 g
Egyszeresen telítetlen
6 g
Többszörösen telítetlen
1 g
Koleszterin
0 mg
Rost
44 g
2 g
Víz
1 029 g
Kalcium
75 mg
PHE
2 245 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma