Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Káposztás rétes

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

18 adag
kis pohár (200 ml)
20 x 1 g
2 x 10 g
darab (55 g)
darab (17 g)
5 x 100 g
7 x 1 g
vaj
10 x nagyobb adag (20 g)
7,5 x 100 g
30 x 1 g
20 x 1 g
2 x 20 g

Elkészítés

1
A zsírt és a cukrot egy serpenyőbe mérjük és felforrósítjuk, majd enyhe karamell színig kevergetjük. Mehet rá a káposzta, sózzuk, borsozzuk és folyamatosan kevergetve, magas lángon pirultasra pároljuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.
2
A tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt és hagyjuk felfutni. A konyhagép üstjébe mérjük a lisztet, a sót, a vajat, a tojást és a tojássárgáját. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha túlságosan ragacsos lenne a tészta, még egy pici lisztet szórhatunk hozzá.
3
A tésztát kettéosztjuk és vékonyan lisztezett felületen, kb 25x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Képzeletben három részre osztjuk és a két szélső részt 45 fokos szögben bevagdossuk egy pizza vágóval. A közepét megszórjuk a zsemlemorzsa felével, rákenjük a töltelék felét és a két széléről haladva befedjük a tésztacsíkokkal. Ezt megismételjük a másik adaggal is, majd mindkettőt egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Lekenjük egy elhabart egész tojással és betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, illetve amíg aranybarna nem lesz.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
4 313 kcal
Fehérje
88 g
Szénhidrát
474 g
Cukor
13 g
Zsír
230 g
Telített zsírsavak
112 g
Transz-zsírsavak
5 g
Egyszeresen telítetlen
59 g
Többszörösen telítetlen
9 g
Koleszterin
965 mg
Rost
3 g
8 g
Víz
221 g
Kalcium
426 mg
PHE
4 415 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma