Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Kókusztejes créme caramel

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

8 adag
1,8 x 100 g
14 x darab (55 g)
5 x 1 ml
5 x 100 ml
5 x 1 g

Elkészítés

1
Egy - nagyjából 30x13 cm-es - püspökkenyér formát előkészítünk, a sütőt előmelegítjük 150°C-ra. Egy forralólábasban borostyánszínű karamellt készítünk 100 g cukorból. A lényeg, hogy alacsony lángon készítsük és ne akvargassuk, amíg fel nem oldódik az egész. Ha a széle már nagyon barnulna, arra kicsit rásegíthetünk és terelgethetjük középre egy száraz fakanállal. A karamell, amint elérte a sötétebb borostyánszínt, öntsük a kenyérforma aljába és mozgassuk meg, hogy kitöltse az egészet. Tegyük félre 10 percre, amíg egészen kopogósra szilárdul.
2
A tojásokat kikeverjük a maradék, 80 g cukorral, a vaníliával és a sóval. A tejszínt felforrósítjuk és apránként a tojásos keverékhez keverjük. Még így, forrón ráöntjük a kopogós karamell tetejére és a tetejét becsomagoljuk alufóliával. Egy mély tepsibe tesszük az egészet és köré vizet öntünk, egészen annyit, ami 2/3 részéig ér a püspökkenyér formának. Betoljuk az előmelegített sütőbe 45-50 percre. Kivéve, a vízben hagyjuk kihűlni, a fóliát levehetjük róla. Miután szobahőmérsékletű, tegyük éjszakára a hűtőbe. Másnap tálalás előtt, tegyük egy forró vízzel teli mosogatóba 10 percre. Ezután a széleken vágjuk körbe egy vékony pengéjű késsel és egy határozott mozdulattal fordítsuk egy tálalótálra, aminek van pereme, hogy ne folyjon szét a karamell mindenfelé. Fogyaszthatjuk is, hűtőben 1-2 napig eláll.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
1 964 kcal
Fehérje
104 g
Szénhidrát
194 g
Cukor
187 g
Zsír
86 g
Telített zsírsavak
26 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
33 g
Többszörösen telítetlen
14 g
Koleszterin
3 319 mg
Rost
2 g
5 g
Víz
-
Kalcium
416 mg
PHE
5 191 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma