Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Narancsos polentatorta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
Nagyon egyszerű dolgunk lesz. Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeverésen 160°C-ra) és beleljük ki a tortaforma alját szilikonos sütőpapírral. Egy nyeles forralólábasba mérjük bele a tejszínt és margarint, majd melegítsük addig, míg teljesen felolvad. Ezután egy adagban szórjuk hozzá a kukoricadarát és pár pillanat alatt sűrítsük be, folyamatosan kevergetve. Még forrón rögtön szórjuk hozzá a barnacukrot és kevergessük addig, míg ez is beleolvad. Az egészet öntsük át egy keverőtálba, vegyünk kezünkbe egy elektromos habverőt és kezdjük el vele keverni. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat is és tegyük félre.
2
Egy másik tálba szitáljuk össze a mandulalisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat. Szórjuk hozzá a kukoricás keverékhez és dolgozzuk simára. Legvégül keverjük el benne a narancshéjat is. A kész kukoricamasszát öntsük az előkészített formába és süssük aranybarnára 45 perc alatt, illetve tűpróbáig.
3
Míg sül a torta, készítsük el a szirupot. Ehhez mérjük egy nyeles, tapadásmentes forralólábasba a narancslevet, a xilitet, a vaníliát és a sót. Forraljuk fel és lassan főzzük további 5 percig.
4
A megsült tortát vegyük ki a sütőből, szurkáljuk meg egy hegyes hurkapálcikával és öntsük rá a szintén forró szirupot. A tortát hagyjuk teljesen kihűlni a formában, majd vágjuk körbe és helyezzük egy tortatálra vagy tálalólemezre és már fogyaszthatjuk is.

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 178 kcal
Fehérje
68 g
Szénhidrát
373 g
Cukor
22 g
Zsír
142 g
Telített zsírsavak
24 g
Transz-zsírsavak
9 g
Egyszeresen telítetlen
9 g
Többszörösen telítetlen
4 g
Koleszterin
948 mg
Rost
19 g
8 g
Víz
26 g
Kalcium
521 mg
PHE
3 366 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma