Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Sztracsatella torta

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját és néhány határozott, gyors mozdulattal elkeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát elsimítjuk a szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 25-28 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után hagyjuk a formában 10 percig, majd távolítsuk el a formát és a sütőpapírt, emeljük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjuk két lapba, tisztítsuk meg a tortaformát, aminek az oldalát béleljük ki szilikonos sütőpapírral.
2
A krémhez a krémporokat kikeverjük a tejjel, a vaníliával, a sóval és a hűtőbe tesszük 10 percre. Miután behúzott a krémpuding, átkeverjük habverővel, hogy szép sima legyen. Elkeverjük benne a finomra aprított csokit, majd finoman beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A zselatint 90 g hideg vízbe szórjuk és hagyjuk duzzadni 10 percig. Miután megduzzadt, mikróban felolvasztjuk és a sztracsatellás krémhez öntjük, néhány gyors, határozott mozdulattal elkeverjük benne.
3
Az előkészített tortaforma aljába tegyük bele az egyik lapot és kanalazzuk rá a krém felét, jöhet a másik lap és a krém második fele is. Simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap csatoljuk le a formát, húzzuk le az oldaláról a papírt és díszítsük tetszés szerint az alábbi alapanyagokkal.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 401 kcal
Fehérje
104 g
Szénhidrát
344 g
Cukor
229 g
Zsír
175 g
Telített zsírsavak
100 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
15 g
Többszörösen telítetlen
6 g
Koleszterin
1 293 mg
Rost
0 g
4 g
Víz
528 g
Kalcium
887 mg
PHE
3 606 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma