Dine4Fit
star star star star star_half
Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
edit
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
close
adag % 1 g
edit Feljegyzés az étrendbe
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Elkészítés
1
A kétféle lisztet és sót az egyetemes konyhagép üstjébe (vagy kenyérsütő gép üstjébe) szitáljuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és a gép dagasztókampójával vizes homok állagúra keverjük. Mehet hozzá a langyos tej, amiben elkevertük a cukrot és az élesztőt (nem kell felfuttatni, hiszen instant élesztőt, másnéven azonnal aktív élesztőt használunk). Közepes fokozatra kapcsoljuk a gépet és szép simára dagasztjuk. A végén a tészta el fog válni az edénytől és szép sima, nyomásra rugalmas lesz. A tésztát takarjuk le műanyag fóliával és hagyjuk kelni 40 percig, meleg helyen, vagy kelesztő programon a kenyérsütő gépben.
2
Miután megkelt - mérleg segítségével - osszuk 10 egyenlő részre és formázzunk mindegyikből kis bucit, mintha zsemlét készítenénk. Tegyük egy tálcára a kis bucikat és konyharuhával letakarva hagyjuk kelni 20 percig, meleg helyen. Egyesével nyújtsuk ki őket háromszögekre,- a lényeg, hogy kb. 2 mm vékonyra kinyújtsuk. Miután megvan a vékony háromszög - ne túl szorosan (különben középen megreped a kifli) - tekerjük fel és sorakoztassuk őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és konyharuhával letakarva, utoljára pihentessük 20 percet.
3
A kenéshez kimért hozzávalókat villával keverjük homogénné és finoman kenjük meg vele a kifliket, a szélekre is ügyelve. Ennél a pontnál ízlés szerint meghinthető nagy szemű tengeri sóval, sópehellyel vagy egész köménymaggal. A lekent kiflik mehetnek a 200°C-ra előmelegített sütőbe. Ez az első receptem, aminél nem írok sütési időt, de nekem a két tepsi sütési ideje merőben eltért. A lényeg, hogy süssük szép aranybarnára. Miután megsült, rácson hagyjuk kihűlni, majd tároljuk papírzacskóban.
{{data.energy}}3 470 kcal
is {{data.energyAlt}}14 529 kJ ● Energia érték
fiber_manual_record
Fehérje
{{data.protein}}69 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
fiber_manual_record
Szénhidrát
{{data.carbohydrate}}371 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 13 g
fiber_manual_record
Zsír
{{data.fat}}187 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 104 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 5 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 58 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 9 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 943 mg
Rost
{{data.fiber}} 0 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
{{data.salt}} 9 g
Víz
{{data.water}} 180 g
Kalcium
{{data.calcium}} 279 mg
PHE
{{data.phe}} 2 978 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
cm
Testsúly
kg
Napi aktivitási szint
A kitöltött aktivitások alapján Ülő Enyhén aktív Közepesen aktív Nagyon aktív Extra aktív
Profil elmentése az 51 000 élelmiszerhez
keyboard_arrow_left
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
kg
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
Facebook fiók
mail
E-mail cím
Szeretnék feliratkozni a Dine4Fit hírleveleire, amelyek praktikus tippeket tartalmaznak az egészségesebb életmódvitelre
keyboard_arrow_left
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
visibility
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Regisztráció
keyboard_arrow_left
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk:

 {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Bejelentkezés
keyboard_arrow_left
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
visibility
{{errors.message}}
Bejelentkezés
Elfelejtetted a jelszavad?
keyboard_arrow_left
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Küldés
keyboard_arrow_left
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Bejelentkezés
Tápanyag-összetétel
fiber_manual_record Fehérje
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Szénhidrát
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Zsír
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Fehérje
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Szénhidrát
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Cukor
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Zsír
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Kategóriák
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Kezdd el még ma!
Elérhetőség:  Web iOS  és  Android