Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Tejes kifli

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Összetevők

10 adag

Elkészítés

1
A kétféle lisztet és sót az egyetemes konyhagép üstjébe (vagy kenyérsütő gép üstjébe) szitáljuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és a gép dagasztókampójával vizes homok állagúra keverjük. Mehet hozzá a langyos tej, amiben elkevertük a cukrot és az élesztőt (nem kell felfuttatni, hiszen instant élesztőt, másnéven azonnal aktív élesztőt használunk). Közepes fokozatra kapcsoljuk a gépet és szép simára dagasztjuk. A végén a tészta el fog válni az edénytől és szép sima, nyomásra rugalmas lesz. A tésztát takarjuk le műanyag fóliával és hagyjuk kelni 40 percig, meleg helyen, vagy kelesztő programon a kenyérsütő gépben.
2
Miután megkelt - mérleg segítségével - osszuk 10 egyenlő részre és formázzunk mindegyikből kis bucit, mintha zsemlét készítenénk. Tegyük egy tálcára a kis bucikat és konyharuhával letakarva hagyjuk kelni 20 percig, meleg helyen. Egyesével nyújtsuk ki őket háromszögekre,- a lényeg, hogy kb. 2 mm vékonyra kinyújtsuk. Miután megvan a vékony háromszög - ne túl szorosan (különben középen megreped a kifli) - tekerjük fel és sorakoztassuk őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és konyharuhával letakarva, utoljára pihentessük 20 percet.
3
A kenéshez kimért hozzávalókat villával keverjük homogénné és finoman kenjük meg vele a kifliket, a szélekre is ügyelve. Ennél a pontnál ízlés szerint meghinthető nagy szemű tengeri sóval, sópehellyel vagy egész köménymaggal. A lekent kiflik mehetnek a 200°C-ra előmelegített sütőbe. Ez az első receptem, aminél nem írok sütési időt, de nekem a két tepsi sütési ideje merőben eltért. A lényeg, hogy süssük szép aranybarnára. Miután megsült, rácson hagyjuk kihűlni, majd tároljuk papírzacskóban.

Kategóriák

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
3 470 kcal
Fehérje
69 g
Szénhidrát
371 g
Cukor
13 g
Zsír
187 g
Telített zsírsavak
104 g
Transz-zsírsavak
5 g
Egyszeresen telítetlen
58 g
Többszörösen telítetlen
9 g
Koleszterin
943 mg
Rost
0 g
9 g
Víz
180 g
Kalcium
279 mg
PHE
2 978 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma