Dine4Fit
star star star star star_half
menu
menu
search close
account

Vasárnapi cukormentes fánk

star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline
star star_half star_outline

Összetevők

{{recipe.portionsString}}
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}

Elkészítés

1
Megmelegítjük a ‘tej’ felét, és feloldjuk benne az élesztőt. Közben a két fajta lisztet elvegyítjük egy nagyobb keverőtálban.
2
Ha feloldódott teljesen az élesztő, a liszt közepébe öntjük, és néhány mozdulattal egy kevés lisztet keverünk hozzá. Fontos, hogy ennél a pontnál még nem vegyítjük a teljes lisztmennyiséggel a növényi tejet, csupán egy kevéssel, hogy elkezdődjön az élesztő hatása.
3
Tegyük félre 15-20 percre a lisztet és a közepén lévő élesztős részt, és melegítsük meg a maradék tejünket is. Olvasszuk fel benne a növényi margarint, és keverjük el benne az eritritet és sót.
4
Készítsük elő egy tálba az 1 egész tojásunkat a +3 sárgájával, hogy egyszerre hozzátudjuk adni a készülő tésztához.
5
Minden maradék hozzávalót adjunk a lisztes keverékünkhöz (a citromhéjjal együtt) és egy fakanál segítségével könnyedén keverjük egynemű tésztává. Tegyük félre kb 30 percre letakarva, míg dupllájára dagad.
6
Ha megdagadt a tésztánk lisztezett felületen nyújtsuk ki. Amennyiben nem akarjuk tölteni, nyugodtan hagyjuk vastagabbra a tésztánkat. Ha viszont töltött fánkot szeretnénk készíteni nagyjából ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztánkat.
7
Egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztánkat. Fele kiszaggatott tészta közepére egy kiskanálnyit teszünk a töltelékünkből. Ráborítunk egy másik “tésztalapot” és kézzel összenyomkodjuk a szélüket. Ezután még formázhatjuk kézzel kicsit. Az összerakott nyers fánkokat meleg helyen tovább kelesztjük még kb 30 percet.
8
Felforrosítunk olajat és belerakjuk a fánkokat. 2-2 persig sütjük mindkét oldalát, de az első oldal sütése mindig fedő alatt történjen. A kisült fánkokat konyhai törlőkendőre tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. Hűlés után fogyaszthatjuk is!

Tápértékek

fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Fehérje
fiber_manual_record Szénhidrát
fiber_manual_record Cukor
fiber_manual_record Zsír
fiber_manual_record Telített zsírsavak
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Energia érték
2 974 kcal
Fehérje
118 g
Szénhidrát
330 g
Cukor
15 g
Zsír
146 g
Telített zsírsavak
28 g
Transz-zsírsavak
0 g
Egyszeresen telítetlen
9 g
Többszörösen telítetlen
4 g
Koleszterin
981 mg
Rost
21 g
5 g
Víz
25 g
Kalcium
100 mg
PHE
4 679 mg
Energia érték
{{recipe.energy}} kJ- {{recipe.energy}} kcal-
Fehérje
{{recipe.protein}} g-
Szénhidrát
{{recipe.carbohydrate}} g-
Cukor
{{recipe.sugar}} g-
Zsír
{{recipe.fat}} g-
Telített zsírsavak
{{recipe.saturatedFattyAcid}} g-
Transz-zsírsavak
{{recipe.transFattyAcid}} g-
Egyszeresen telítetlen
{{recipe.monoSaturated}} g-
Többszörösen telítetlen
{{recipe.polySaturated}} g-
Koleszterin
{{recipe.cholesterol}} mg-
Rost
{{recipe.fiber}} g-
{{recipe.salt}} g-
Víz
{{recipe.water}} g-
Kalcium
{{recipe.calcium}} mg-
PHE
{{recipe.phe}} mg
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
az adatbázisunkban található élelmiszerek száma
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
tegnap kitöltött étrendek száma
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
a Dine4Fit oldalon regisztrált felhasználók száma